Wat jij wil, vinden wij belangrijk

Daarom is zeggenschap een belangrijk onderdeel van de ondersteuning bij Philadelphia. Wil je meer weten hierover?

Neem contact met ons op

Zeggenschap en regie over jouw ondersteuning

Je hebt zeggenschap over je eigen leven. Dat is heel belangrijk. Bij sommige zaken wil je graag ondersteuning. Wij kunnen je helpen om te bereiken wat jij graag wilt. Jouw wensen en behoeften staan daarbij centraal. We hebben er dagelijks aandacht voor.

De manier waarop we jou begeleiden noemen we ons zorg- en ondersteuningsproces. Naast de dagelijkse zorg hebben we vaste onderdelen waarbij we praten over jouw wensen en behoeften. We kijken dan ook naar de afspraken die we al eerder hebben gemaakt.

Afsprakenkaart

Op de afsprakenkaart maak je samen met jouw begeleider afspraken over de doelen die je wilt bereiken en de ondersteuning die je daarbij wil. De afspraken staan erop in begrijpelijke taal. Ook kunnen er picto’s op als jij dat wilt.

Hoe staat het ervoor?

Minimaal een keer per jaar bespreek je met jouw begeleiders en anderen die je er graag bij wilt betrekken hoe het gaat. Kloppen de afspraken op jouw Afsprakenkaart nog? Welke nieuwe dingen wil je graag? Wat wil je anders? Jouw familie of andere mensen die voor jou belangrijk zijn mogen ook bij dit gesprek zijn. Wij noemen dit overleg een beraad.

Dit vind ik ervan!

Elk jaar gaan jij en je begeleider in gesprek over jouw ervaringen. Dat noemen wij een ‘Dit vind ik ervan!’-gesprek. Aan de hand van tien thema’s praten we over:

  • Gevoelens

  • Wensen

  • Ervaringen

Voor ons is het heel belangrijk om te weten, het helpt ons om de ondersteuning beter te maken. Ook kan het jou helpen om op nieuwe ideeën te komen voor nieuwe wensen om mee aan de slag te gaan.

Digitaal dossier

Alle afspraken die we maken en de rapportage hierover staan in jouw digitale dossier. Dit dossier kun je ook zelf bekijken.

Van zeggenschap naar medezeggenschap

Medezeggenschap begint bij de zeggenschap van de individuele cliënt. We zien het als onze opdracht om de medezeggenschap zo dicht mogelijk bij de cliënt te leggen. Dat wil zeggen dat onze cliënten waar dat maar enigszins kan zelf kiezen en wij hen keuzes bieden. Over sommige zaken kun je niet alleen beslissen. Bijvoorbeeld als het gaat om keuzes die gemaakt worden op een woonlocatie waar ook andere mensen wonen. Natuurlijk is jouw mening dan nog steeds van groot belang. Maar ook de stem van de andere bewoners telt. Je hebt dan medezeggenschap. Met elkaar maak je beslissingen.

Vragen

Zoeken in de veelgestelde vragen?


Zoek een locatie