Begeleid wonen Flevoland

Wakker worden in je eigen appartement. Is dat iets wat je graag zou willen? Op een woonlocatie van Philadelphia in Flevoland woon je zelfstandig in een eigen appartement, maar je krijgt wel begeleiding als dat nodig is.


Bij Philadelphia vinden we het belangrijk dat jij je thuis voelt waar je woont. Daarom richt je je jouw appartement in zoals jij dat wilt! De appartementen hebben een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. En soms kun je ook koken in je eigen appartement. Er is ook altijd een gezamenlijke woonkamer. Daar ontmoet je de andere bewoners. Of je maakt even een praatje met de begeleiders.

Vergroten zelfstandigheid

Net als alle andere bewoners heb je regelmatig contact met je begeleider over wat je nodig hebt. Je bespreekt jouw wensen met de begeleiding. Wat wil je nog leren? Samen met de begeleiding maak je hiervoor een plan met doelen. En je kijkt waar kansen liggen voor jou om je verder te ontwikkelen.

 


Als het nodig is, denkt de begeleiding met je mee over werk of dagbesteding. Er zijn verschillende mogelijkheden bij Philadelphia. Misschien is een leer-werktraject wel iets voor jou. Samen kijken jullie naar wat bij jou past. Misschien zoek je juist iets om te doen in je vrije tijd, zoals een hobby, sport of muziek maken. Alles kan! Je begeleider is er voor jou en helpt je zo veel mogelijk jouw eigen leven te leiden en te ontdekken waar jij blij van wordt.

Welke locatie past bij jou?

In Flevoland kun je op veel plekken wonen bij Philadelphia. We hebben locaties in Lelystad, Dronten, Emmeloord en op Urk. Welke locatie het best bij je past, hangt af van je behoefte en waar je naar op zoek bent. Ga je voor het eerst op jezelf wonen of woon je al langer op jezelf? Er is altijd een plek waar je je thuis voelt. Een veilige woonomgeving waar jij je verder kunt ontwikkelen.
Denk je erover bij Philadelphia te gaan wonen? Je kunt bij ons wonen als je een lichte verstandelijke beperking hebt of een verstandelijke beperking. Het is wel noodzakelijk dat je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg.