Wij coachen jou naar werk

Werkfit worden om daarna een betaalde baan te vinden? Wij ondersteunen je.

Neem contact met ons op

Voorbereiden op een betaalde baan

Heb je een afstand tot de arbeidsmarkt en weet je nog niet precies wat jouw mogelijkheden zijn? Wij kunnen jou ondersteunen bij het starten met een 'werkfit maken'-traject of een 'naar werk'-traject.

Wat is werkfit?

Werkfit zijn betekent dat je er klaar voor bent om aan het werk te gaan. Soms heb je ondersteuning nodig voordat je werkfit bent. Je kunt dan een 'werkfit maken'-traject volgen. Wij bieden dit traject op maat en kijken samen met jou naar de belangrijkste aandachtspunten. Het traject start met een intake zodat we weten waar jouw uitdagingen liggen.

Het 'werkfit maken'-traject bij Philadelphia

Wij coachen jou juist op die gebieden waarin jij je kunt ontwikkelen. Zo kunnen we aan de slag gaan met werknemersvaardigheden. Werknemersvaardigheden helpen jou om goed te functioneren op je toekomstige werkplek. Je leert dan bijvoorbeeld hoe je met collega's omgaat en waarom het belangrijk is om op tijd te komen. Ook kun je bij ons wennen aan het werkproces. Zodat je weet wat het ritme van een werkdag is en je goed voorbereid bent op het hebben van een betaalde baan.

We sluiten het traject af met een advies aan jou. Zo weet je wat jouw opties zijn voor de toekomst en of je nog meer ondersteuning van ons nodig hebt. Misschien vind je wel direct een betaalde baan. Dan kun je op je nieuwe werkplek begeleiding krijgen van een jobcoach. Als je het 'werkfit maken'-traject hebt afgerond maar nog geen baan hebt gevonden dan kun je verder gaan met een 'naar werk'-traject.

Wat houdt het 'naar-werk'-traject in?

Als je geen werk hebt en een uitkering ontvangt van het UWV dan kun je starten met het 'naar werk'-traject. Met ondersteuning van de jobcoach schrijf je een plan waarin staat wat je gaat doen om werk te zoeken. Wij coachen jou bij jouw zoektocht naar een passende baan.

Samen met jou kijken we waar je ondersteuning bij kunt gebruiken:

  • we helpen je met het opstellen van een duidelijk en onderscheidend CV;
  • we leren je waar en hoe je de juiste vacatures kunt vinden;
  • we geven sollicitatietraining en begeleiden jou bij het solliciteren;
  • we coachen je bij het actief inzetten van jouw eigen netwerk.

Als je werk gevonden hebt dan kan de jobcoach jou ondersteunen bij de start van je baan. Zo kun jij prettig aan het werk en jouw baan behouden.

Wil je werkfit worden of werk zoeken?

Wil je starten met een 'werkfit maken'- of 'naar werk'- traject? Wij helpen je graag met het bekijken van jouw mogelijkheden.

Vragen

Hoe kan ik me aanmelden voor het 'naar werk'-traject?

Aanmelden voor het 'naar-werk'-traject gaat via jouw contactpersoon bij het UWV. Wij kunnen je helpen bij het aanmeldproces. Als je hier vragen over hebt, neem dan gerust contact op met ons cliëntbureau.


Wie kan deelnemen aan het 'werkfit maken'-traject?

Als je een WIA-, Wajong, Ziektewetuitkering of uitkering via de gemeente krijgt dan kun je gebruikmaken van een traject met arbeidsgewenning als doel. Neem als je niet zeker weet of jij aan het traject kunt deelnemen gerust contact op met ons cliëntbureau. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden.


Zoek een locatie