Leef het leven!

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Neem contact met ons op

Leven met een verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij hebben nagedacht over hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. We leggen uit wat we belangrijk vinden en hoe het jou kan helpen. Zodat jij een fijn leven hebt!
 

Zelf keuzes maken

Jij maakt je eigen keuzes. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Ook bekijken we waarin jij nog kunt groeien. We helpen je om stappen te zetten en je dromen waar te maken.
 

Ruimte hebben om te proberen

Jij doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Om te ontdekken wat je talenten zijn krijg je ruimte om nieuwe dingen uit te proberen. Zo leer je steeds beter wat bij je past.
 

Een eigen netwerk hebben

Wij kennen de mensen om je heen. We vinden het belangrijk dat jouw vrienden en familie zich welkom voelen. Zodat jij een prettig en goed contact kunt hebben met de mensen in jouw netwerk.
 

Gezien en gehoord worden

We vinden het belangrijk om goed met jou te communiceren. We luisteren naar je. Samen met jou kijken we naar jouw mogelijkheden. Zodat we jou kunnen ondersteunen om je verder te ontwikkelen.
 

Meedoen in de samenleving

Je staat midden in de samenleving. Wij bekijken samen met jou hoe je jouw dag goed kunt invullen. We helpen je om stappen te zetten. Zodat je steeds zelfstandiger kunt worden.
 

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Vragen

Hoe kan ik me aanmelden voor het 'naar werk'-traject?

Aanmelden voor het 'naar-werk'-traject gaat via jouw contactpersoon bij het UWV. Wij kunnen je helpen bij het aanmeldproces. Als je hier vragen over hebt, neem dan gerust contact op met ons cliëntbureau.


Met welke regels en wetten krijg ik te maken als ik iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in mijn organisatie wil laten werken?

De regels en wetten die van toepassing zijn verschillen per situatie. Het kan gaan om de: Participatiewet, banenafspraak, quotumwet of de Wet maatschappelijke ondersteuning. De jobcoaches van Philadelphia hebben kennis en inzicht van al deze regelingen en voorzien je graag van de informatie die voor jouw situatie van toepassing is.


Wat als mijn kind doof of slechthorend geboren wordt?

De eerste drie levensjaren van een kind worden ook wel de kritieke periode genoemd. In deze tijd ontwikkelt een kind de zintuigen. Als er tijdens deze periode sprake is van gehoorproblemen dan levert dat vrijwel altijd een blijvende beperking van het auditief systeem op. Met andere woorden: prikkels zoals geluid en informatie zullen niet altijd via het gehoor door kunnen dringen in de hersenen. Een verstoorde auditieve ontwikkeling levert daarmee ook een verstoring op in de taalontwikkeling.


Wat is beeldzorg?

Bij ondersteuning via beeldbellen maakt de professionele begeleider contact via een beeldscherm. Dat kan via een computer, een laptop of een tablet. Philadelphia maakt gebruik van de speciale DigiContact-app.


Wat is het verschil tussen doof en slechthorend?

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.


Wat is zelfredzaamheid?

Zelfredzaam zijn betekent dat je voor jezelf kunt zorgen. Je kunt je eigen problemen oplossen en jezelf redden in het dagelijks leven. Als je zelfredzaam bent dan kun je zelfstandig leven.


Wat moet ik me voorstellen bij ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’?

De term ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ wordt gebruikt voor mensen die niet zelfstandig in staat zijn om het minimum loon te verdienen. Er zijn verschillende doelgroepen waarop dit van toepassing kan zijn. Bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met niet-aangeboren hersenletsel. Ook mensen die langdurig uit het arbeidsproces zijn geweest kunnen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Als je wilt gaan werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan maakt Philadelphia eerst samen met jou een medewerkers- en een bedrijfsprofiel. Deze profielen vormen de basis voor het aannemen van juist díe mensen die bij jouw organisatie passen.


Zoek een locatie

Zoekopties