Trainingen geven

Als begeleider is het leuk en waardevol om de mensen die je ondersteunt kennis bij te brengen. Daarvoor moet je zelf natuurlijk wel goed toegerust zijn. Philadelphia biedt professionele trainingen. Zodat jij zelfverzekerd aan de slag kunt.

Als begeleider bij Philadelphia kun je trainingen geven aan de mensen die wij ondersteunen. Zo help je ze om nieuwe dingen te leren. We hebben een training over voeding en over het sociaal netwerk. Het communicatieboekje 'gevoel' is een hulpmiddel voor het praten over emoties. Ook hebben we een 'Online Pakket'. Verschillende filmpjes en een speciaal ontwikkeld spel helpen wegwijs te worden in de wereld van de nieuwe media.


Training over voeding: 'weet wat je eet'

Deze training leert de deelnemers zelf keuzes maken en gezond eten. Met behulp van het lesmateriaal krijgen ze meer inzicht in waarom voeding belangrijk is. Wat is lekker? Wat is echt gezond? De training geeft inzicht in eigen eetgewoontes en welke voeding niet geschikt is om elke dag te eten.
Als begeleider kun je deze training zelf geven op locatie. Je volgt hiervoor eerst zelf een workshop om met de cursusmaterialen te werken. Als je deze training hebt afgerond dan kun je de workshop zelfstandig geven. 


Bekijk hier de handleiding voor begeleiders van Les 1

Bestel de training over voeding: 'weet wat je eet'


Training over sociaal netwerk 'Wie ken jij?'

Voor de mensen die wij ondersteunen is het sociaal netwerk van groot belang. In deze training leren zij welke mensen belangrijk voor hen zijn en bij wie ze terecht kunnen voor hulp. We beginnen met het maken van een stamboom. Zo brengen we de familie- en vriendenkring in kaart. 
Als begeleider volg je eerst zelf een workshop om met de cursusmaterialen te leren werken. Daarna kun je zelfstandig de training geven.

Bekijk hier de handleiding voor begeleiders bij les 1
Lees het artikel ‘Weet jij wie je echte vrienden zijn?’ 

Bestel de training over sociaal netwerk: 'Wie ken jij?'

 

Communicatieboekje: ‘Gevoel’

Het communicatieboekje ‘Gevoel’ ondersteunt mensen met een verstandelijke of auditieve beperking bij het communiceren over hun emoties. Op dit moment is alleen nog een variant beschikbaar voor vrouwen. Het boekje is ook beschikbaar met gebaren.
Het boekje is bedoeld om gesprekken over gevoelens te ondersteunen en kan zowel thuis als op het werk gebruikt worden. Dat maakt het boekje een geschikt hulpmiddel voor zowel familieleden als begeleiders en collega’s.


Opzet van het communicatieboekje
Het boekje over ‘Gevoel’ begint met een korte uitleg over wat communicatie is.
Alle basisemoties zijn in het boekje opgenomen en aangevuld met een aantal complexe emoties. Blij (trots, verliefd), boos (jaloers, teleurgesteld), bang, verdrietig (pijn, eenzaam, schamen, teleurgesteld), moe. Voor elk gevoel is er een basisplaat en een gevoelsmeter die bestaat uit 3 stappen. De verschillende gevoelens worden uitgelegd en bij sommige gevoelens zijn tips toegevoegd. Dankzij het losbladige systeem kan het boekje erg persoonlijk gemaakt worden. Bepaalde emoties kun je bijvoorbeeld weglaten. Ook kun je met behulp van de insteekhoezen foto’s, picto’s of plaatjes toevoegen. 


Bekijk hier een aantal elementen uit het boekje
Bekijk hier het introductiefilmpje

Bestel het communicatieboekje: 'Gevoel'


Philadelphia online

De online wereld is voor de mensen die wij ondersteunen van steeds groter belang. Veel mensen gebruiken Facebook, Twitter, Whatsapp en andere vormen van nieuwe media. Philadelphia heeft het totaalpakket Philadelphia Online ontwikkeld. Hiermee kunnen wij de mensen die wij ondersteunen zo goed mogelijk begeleiden in de wereld van de digitale media.
Het totale pakket bestaat uit 9 interactieve voorlichtingsfilmpjes. Er zijn factsheets met uitleg en tips en er is een bordspel. 

Volg hier de training van het leerhuis
Bekijk hier de filmpjes

Download het Certificaat 'Digitale Media Expert'
 

Vragen

Geen resultaten gevonden

Zoek een locatie