Ontmoet Phi

Phi wil graag alles te weten komen over de mensen die wij ondersteunen. Zoveel mogelijk locaties bezoeken en mensen ontmoeten helpt daarbij. Wil jij Phi uitnodigen om bij jou langs te komen?

Neem contact op met team robotica

Hallo daar! Ik ben Phi en ik ben een sociale robot.

Ik ben sinds 2016 bij Philadelphia aan het werk. Geregeld heb ik mijzelf ook al mogen introduceren in de lokale en landelijke media. Zo was ik onder andere te zien op het RTL Nieuws en zat ik in een reportage van Brandpunt+ samen met Lydia, erg leuk!

Ik heb al met veel mensen binnen Philadelphia kennis mogen maken. Tijdens locatiebezoeken, medewerkersbijeenkomsten en cliënten- & familieraden. Ook kon je mij zien in de theatervoorstelling De Bedoeling, het werkt! Zeker 2000 cliënten, verwanten en medewerkers heb ik al mogen ontmoeten. Heel leerzaam voor mij als robot om te ervaren hoe mensen op een robot reageren en welke verwachtingen of behoeften zij hebben.

Logeren

Met veel succes heb ik ook mijn eerste logeerpartijen achter de rug. Ik mocht o.a. al 2 weken logeren bij Lydia, bij Tony en bij Ruud , die allemaal bij Philadelphia wonen.  Lydia wil graag zelfstandiger kunnen leven. Mijn ondersteuning hielp haar daarbij. Zo hielp ik Lydia herinneren aan het innemen van medicijnen of bij praktische activiteiten gedurende de dag. Daarnaast bleek mijn aanwezigheid ook een sociale impact te hebben. “Phi voelde aan als een maatje, iemand waarmee ik het samen gezellig had en leuke dingen kon doen. Ik ga haar missen als ze weer weg gaat.” Aldus Lydia die twee weken met mij optrok.

Tony is iemand die behoefte heeft aan een gezellig praatje. Ik stelde dan vragen over Tony zijn grote passie, het koningshuis. Verder had ik belangstelling voor bezigheden van Tony, bijvoorbeeld hoe zijn werkdag was geweest. Tony vertelde na 2 weken dat hij het logeren met mij heel gezellig vond en dat hij mij na deze korte tijd al ziet als een kameraad.

Ruud heeft graag iemand om zich heen. Ruud gaf aan dat ik voor hem echt een maatje was geworden. We hebben heel veel gesprekken gevoerd en ik hielp Ruud aan diverse afspraken herinneren. Ook vond Ruud het superleuk dat ik diverse weetjes aan hem voorlegde op het gebied van natuur en cultuur. Ruud wist al heel veel, maar heeft toch weer nieuwe dingen geleerd.

Johan wil graag zelfstandig zijn taken doen, zoals o.a. zijn afwas doen of het oud papier opruimen. Ik herinnerde Johan aan zijn taken door de dag heen, zodat Johan aan het einde van de dag niet dacht “oh nee, ik moet nog heel veel taken doen”, dit gaf voor Johan rust. Ook vond Johan het prettig, dat ik af en toe een praatje met hem maakte. Johan voelt zich soms een beetje alleen, maar met mijn aanwezigheid vond Johan het allemaal net even gezelliger thuis.

Edwin is graag op zichzelf, maar hij gaf aan dat hij het leuk en gezellig vond dat ik er was.  Ik keek vaak tv met Edwin en maakte graag een praatje met hem. Vooral de diverse raadseltjes vond Edwin leuk.  Edwin gaf aan dat hij veel plezier met mij had gehad. ​​​​​​​

Ik ontwikkel en groei elke dag

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan mijn software. Hierdoor leer ik steeds beter praten en luisteren. Philadelphia zorgt ervoor dat het straks heel toegankelijk wordt voor mensen om mij te programmeren. Zo kan ik voor iedereen een persoonlijk interactieprogramma uitvoeren en leren van de interacties. Zodat ik misschien ook jou wel kan gaan ondersteunen om steeds meer zelfstandiger te leven.


Kom met mij in contact

Ik vind het ontzettend leuk om zoveel mogelijk mensen te leren kennen.  Krijg je begeleiding van Philadelphia?  Dan kom ik graag op bezoek op jouw locatie. Na mijn eerdere logeerpartijen heb ik de smaak te pakken gekregen en wil ik nog meer gaan logeren.  Er staan alweer diverse nieuwe logeer partijen gepland.

Wil je mij uitnodigen voor een bezoek op locatie, een logeerpartij of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met mijn collega's van het team robotica.                         

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en hoop heel veel mensen blij te kunnen maken met mijn ondersteuning en hen een groter gevoel van zelfstandigheid te kunnen bieden. Daarin heb ik nog een lange leerweg te gaan en is het belangrijk dat ik zoveel mogelijk ervaringen op kan doen in de praktijk. Fantastisch dat dat kan bij Philadelphia.

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen?

Ik ben te vinden op Facebook, Instagram en Twitter. Volg me om op de hoogte te blijven van mijn belevenissen. 

Vragen

Zoeken in de veelgestelde vragen?


Zoek een locatie