Prokkel Proeverij
Vrijdag 7 juni wordt het restaurant van Servicekantoor Amersfoort omgebouwd om passanten op weg naar het station of de binnenstad kennis te laten maken met onze doelgroep. Ook omliggende bedrijven worden uitgenodigd. Kandidaten van het Leer –Werktraject maken en serveren een heerlijke lunch tussen 12-14 uur. Greet Prins en de wethouder van Amersfoort spreken tijdens een officieel moment over duurzame participatie. En ervaringsdeskundige Gea interviewt een contactpersoon van een naburig bedrijf over de impact van werken met mensen met een beperking. Om zo te laten we zien hoe duurzame participatie werkt. Naast een lekkere lunch laten we gasten kennis laten maken met muziek van Philadelphia en met de producten en kunst uit onze expositieruimte. We nodigen de pers uit om dit event via lokale en regionale media te verslaan. > Meld je hier aan

Directieleden Philadelphia prokkelen met bewoners.

Greet Prins, Han van Esch en Jeroen van der Pas, Raad van Bestuursleden van Philadelphia prokkelen een dag lang met cliënten. Miranda loopt  een dagje mee met Greet Prins! Eerst is er een afspraak op de locatie en daarna volgt er elders in de regio een werkbezoek. Ontdek wat de Raad van Bestuur zoals doet, wat ze belangrijk vinden, maar vooral ook wat jij ze kan leren.  Daarnaast maken 8 (regio) directeuren hun agenda vrij voor prokkelactiviteiten in de week van 3 t/m 8 juni.

 

Beleidsprokkels voor leden van de Landelijke Clientenraad

Vijf cliënten gaan op beleidsprokkel en daarnaast nog een aantal andere voormalig leden van de LCR. Kamerleden leggen uit wat er allemaal komt kijken bij bijvoorbeeld een verkiezing.

  • Richard Vlasblom – Nationale Ombudsman
  • Carry Groot – Eerste en Tweede Kamer
  • Gerlinda Visch – UWV
  • Wim Deknatel – Penitentiaire inrichtingen Leeuwarden

De Prokkelmarkt bij Binnenlandse Zaken

Deze wordt georganiseerd voor  4 ministeries, Elly Grevers is onze contactpersoon in Den Haag. Op dinsdag 4 juni staan er Philadelphia kraampjes waar diverse activiteiten worden getoond. Zo worden handige magneetjes voor de locker gemaakt, via 3-D printing. Rosita bakt koekjes voor passerende ministers. Hetty heeft op 3 juni al een ronde gedaan bij de ministeries om aandacht voor de activiteiten in de kraampjes te vragen. De Silent Disco biedt even een relax-momentje voor de drukbezette bewindvoerders. Én Elly vertelt alles over het nieuwe initiatief ‘sociaal vergaderen’.


Libelle Zomerweek 
Cliënten van Philadelphia gaan in horecastands meedraaien in Almere in de week van 23 t/ 29 mei. Het is net voor de start van de Prokkelweek, maar omdat dit  zo’n leuke en grote activiteit is nemen we Libelle Zomerweek mee in het prokkelijstje. Vijf teams vanuit horecaprojecten verspreid over het land gaan aan de slag in Almere.


Prokkels van locatie Puur Natuur en de Bakkerij  in Hengelo Gld: hoogtepunt modeshow

  • Op maandag 3 juni gaan we met een team naar de Prokkelsterrenslag. Ook Bakkerij Hengelo gaat met een team mee naar Utrecht!
  • Op 4 juni gaan we met een team die gespecialiseerd is in 3D printen naar de prokkelmarkt in Den Haag bij Binnenlandse Zaken. We zijn namelijk bij Puur Natuur bezig om persoonlijke naammagneetjes te maken voor op de lockers bij Binnenlandse Zaken!  
  • Op 6 juni gaan een aantal op prokkelstage. Zij hebben het zelf geregeld. Bij het pannenkoeken restaurant, bij het gemeentehuis, met Greet prins, met de directeur IZ en iemand gaat een eigen lied opnemen.
  • De rest van de groep gaat in samenwerking met het Graafschap College afdeling Schoonheid en Haar, en een 2de handswinkel voor kleding een modeshow organiseren waarbij onze cliënten voor en achter de schermen een rol hebben. De pers is uitgenodigd, ook belangstellenden, belangenbehartigers, woonlocaties en andere geïnteresseerden. Een mooie happening waarbij veel samen komt. We doen er de hele dag over om het vorm te geven, de oefenen enzo. Einde van de middag is de echte show! Ieder op eigen wijze in de spotlights! Ook de prokkelstages, de stagiaires krijgen op de rode loper hun certificaat, zo ook de aanbieders. Een van de cliënten is de spreekstalmeester en zal het geheel aan elkaar babbelen.

Eén of meerdere Pinkpop prokkels zijn in voorbereiding.
Clienten van Philadelphia kunnen meelopen met vrijwilligers die Pinkpobezoekers met een beperking begeleiden. Bijvoorbeeld door bezoekers naar de Parking en/of naar de camping te begeleiden.