Ambulante begeleiding Maastricht

Ga je binnenkort op jezelf wonen of misschien wel samenwonen in de gemeente Maastricht? Gefeliciteerd! Ook al woon je straks zelfstandig, toch is het misschien wel fijn om ondersteuning te krijgen als je dat nodig hebt. Dan ben je welkom bij Philadelphia. Philadelphia biedt ambulante begeleiding aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In de regio Maastricht krijg je ambulante ondersteuning van Philadelphia als je psychische problemen hebt. Of een autisme spectrum stoornis. Maar ook mensen met een (lichte) verstandelijke beperking zijn welkom. Jongeren vanaf 18 jaar, volwassenen, ouderen, gezinnen... Onze professionals begeleiden iedereen met zijn of haar eigen hulpvragen.

Wat zijn jouw uitdagingen?

Hoeveel begeleiding je krijgt, hangt af van wat jij nodig hebt. En wat je doelen en wensen zijn. Misschien wil je jouw sociaal netwerk uitbreiden, nieuwe vrienden maken. Of je zelfredzaamheid vergroten. Misschien wil je meer meedoen met de maatschappij. Maatschappelijke participatie noem je dat met een duur woord. Bijvoorbeeld door een leuke baan, vrijwilligerswerk of dagbesteding.

Je bespreekt je doelen met je vaste ambulant begeleider. Samen ga je daarmee aan de slag. Dat kan behoorlijk uitdagend zijn in de praktijk. Nieuwe dingen uitproberen, dingen die niet in één keer goed gaan. Best lastig! De begeleiders ondersteunen je daarbij. Bij Philadelphia houden we namelijk wel van wat uitdaging. Want door uitdagingen aan te gaan, haal jij het beste uit jezelf. Door die persoonlijke ontwikkeling word je steeds zelfstandiger. En wie weet heb je dan straks helemaal geen begeleiding meer nodig!

Samen eten op een ontmoetingsplek

Begeleiding van Philadelphia kan op verschillende manieren. Het zijn niet alleen gesprekken met een ambulant begeleider. Je kunt ook gebruik maken van DigiContact. Daar zit dag en nacht professionele begeleiding klaar voor ondersteuning als je dat nodig hebt. Handig als het nog even duurt voor je een afspraak hebt met je vaste begeleider! Ook kun je meedoen aan verschillende activiteiten op een ontmoetingsplek. Zoals buurtbewoners ontmoeten en samen eten. Ook kun je er workshops doen voor je persoonlijke ontwikkeling.

Nog vragen over ambulante begeleiding?

Als je in de regio Maastricht woont en graag begeleiding van Philadelphia wil, dan maken we graag kennis met je. Maar misschien heb je nog wel wat vragen over hoe we jou kunnen ondersteunen. Bel dan gratis telefoonnummer 0800 - 0830. Het cliëntbureau van Philadelphia beantwoordt je vragen graag.