Leren hoe jij dat wil in het Leerhuis

Wist je dat het vernieuwde Leerhuis meer dan 150 gratis online trainingen van GoodHabitz heeft? Variërend van online trainingen over communicatie, Microsoft Office, timemanagement tot aan trainingen over leiderschap! Leren op een manier die écht bij je past. Iets voor jou?

In het Leerhuis bieden we  onder andere de volgende trainingen aan:

Bekijk dit document voor het gehele overzicht van de online trainingen.

Het aanbod wordt regelmatig aangevuld. Kijk daarom af en toe in het Leerhuis of er iets voor jou bij zit. Je kunt alle trainingen vinden via het Leerhuis.

 

InPlanning op 13 september niet bereikbaar

Op dinsdag 13 september 2022 worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd van 20:00 tot 24:00 uur. Inplanning kan daardoor niet bereikbaar zijn. Houd hier rekening mee!

 

Spiritueel zakboekje voor professionals in de boekenclub

In de boekenclub van dinsdag 27 september bespreken we het boek Spiritueel zakboekje voor professionals van Vincent Duindam.

Je bent professional en je kunt je professionele kennis en capaciteiten goed inzetten. Dit boek gaat nog een stapje verder.

Waar en wanneer?

De boekenclub is op dinsdag 27 september van 17.00 tot 19.00 uur onder het genot van een kopje soep en een broodje. De bespreking vindt plaats op het Servicekantoor in Amersfoort. Je kunt het boek lenen via Servicedesk HR: 033-760 21 20.

Aanmelden kan door dit formulier in te vullen.

Over de boekenclub

Regelmatig verschijnen interessante boeken over ons werk in de zorg. Lees jij deze boeken graag en wil je leren over nieuwe stromingen binnen ons vak? En wil je daar graag met collega’s over praten? Dan is de boekenclub wellicht iets voor jou!

 

Gewoon even over... je gewicht - Geen roze koek!

Gewoon even als enige een biscuitje krijgen in plaats van een roze koek, jarenlang op dieet zijn, je gewicht elke week doorgeven aan je ouders. Allemaal dingen die cliënten meemaken. Want veel cliënten zijn te zwaar (of juist te licht). En dat vinden wij, begeleiders, zorgelijk. Daar moeten we iets mee. Maar wat is dit lastig. Want je doet de deur dicht en de zak chips wordt uit de kast getrokken. Veel begeleiders voelen zich vreselijk machteloos. 

Machteloosheid is geen fijne emotie. Dus we gaan doen waar we goed in zijn: begeleiden! Actie! Plannen maken, organiseren en evalueren! 

Herken je dit:
•    We zetten ze elke dag een half uur op de hometrainer.
•    Wij eten sla bij de pasta én rijstgerechten.
•    Als broodbeleg bestellen we alleen maar kipfilet, rookvlees en 30+ kaas.
•    Speciaal voor Henk, Anita en Jolanda bakken we ovenfriet (maar niet vaker dan 1x per maand).
•    Iedereen krijgt fruit mee naar het werk (en 1x per week €1,- voor een pauzesnack).
•    Familie/vertegenwoordiger houdt zakgeld in of in beheer.
•    We doen de kasten op slot. 

Niet om te pesten, he! Nee, natuurlijk niet! Uit bezorgdheid. Alles voor dat ideale gezonde gewicht. Maar wie beslist er over welke maatregelen je mag toepassen? Jij? De diëtiste? De mentor? Hoe ver kan je als begeleider gaan? Wat doe jij met dat machteloze gevoel? En hoe zit het met de zeggenschap van degenen die wij ondersteunen? Beperken wij ze door keuzes over te nemen of te pushen in de richting die wij goed of verstandig vinden? Kunnen we onze eigen normen en waarden wel zo makkelijk aan de kant schuiven? We willen toch het beste voor iedereen? 

Praat en luister mee op 26 september: over JE GEWICHT
Iedere laatste maandag van de maand tussen 09.30 uur en 10.30 uur is er een online sessie ‘Gewoon even over…’. Deze keer gaat het over het gewicht van de mensen die wij ondersteunen. Aan de hand van ingestuurde casuïstiek praat je met elkaar over hoe je als begeleider zo veel mogelijk een ‘gewoon leven’ kunt ondersteunen. En welke dilemma’s je daarbij ervaart. 

SPOILER-ALERT
We geven géén dieettips en hebben mogelijk geen pasklare antwoorden! Vaak is de casuïstiek dusdanig complex dat dit niet mogelijk is. Deze sessie is bedoeld om te prikkelen en te inspireren. 

Aanmelden
Geef je hier op voor de online bijeenkomst op maandag 26 september, van 09:30 tot 10:30 uur. 
(aanmelden gebeurt via het Leerhuis, in catalogus ‘Van Zeggenschap t/m Wzd’) 

Vragen?
Servicedesk Zorg & Kwaliteit
Servicedesk.zorg.kwaliteit@philadelphia.nl  
033 760 27 27

 

Trap niet in factuurfraude!

Heb je een onlangs een e-mail ontvangen uit naam van DMG Marketing over een openstaande factuur? Let dan goed op! Je hebt hier hoogstwaarschijnlijk met een valse e-mail te maken.

Controleer je mails en facturen goed
Tegenwoordig sturen oplichters vaker phishingmails met valse facturen uit naam van een bekend bedrijf. Blijf goed oppassen in de toekomst en neem even de tijd om te controleren of de mail wel klopt. Controleer altijd zorgvuldig of je iets hebt aangevraagd. Twijfel je over een factuur? Bespreek dit dan eerst samen met je team voordat je ergens op klikt.

 

Training systeemtherapeutische hulpverlening, meld je aan

We willen allemaal de beste hulpverlening bieden, maar vaak levert het spanning op wanneer er anders wordt gedacht over hoe de hulpverlening eruit moet zien. En wanneer er uiteenlopende belangen zijn bij de betrokkenen. Want je heb niet alleen te maken met de cliënt en zijn hulpverleners, maar ook met familie of andere belangenbehartigers.

Werken met het systeem van de cliënt helpt om de partijen bij elkaar te brengen. Zo kunnen ze elkaar juist versterken, ondersteunen en aanvullen. In een 4-daagse interne cursus komt het werken binnen het systeem uitgebreid aanbod.

Moeilijkheden, conflicten en psychiatrische problemen… door systeemtherapie zijn ze beter te begrijpen. Dit gaat verder dan problemen behandelen n kijkt naar de oorzaak ervan. Naar hoe mensen communiceren en hoe ze met elkaar omgaan, naar wat voor gewoontes er zijn ontstaan in het netwerk van de cliënt. Als helder wordt wat voor patronen en relaties bijdragen aan moeilijkheden, dan kunnen we proberen ze te veranderen.

Wil je meer inzicht en kennis krijgen over de verschillende posities, patronen, interacties en het gebruik van taal binnen het systeem? Meld je dan aan via het Leerhuis. De eerste dag van de cursus is op 28 september.

 

Actie van de maand: Srprs.me

Op reis zonder van te voren te weten waar je naar toe gaat? Met srprs.me kan het! Stop vanaf nu met control freaken: geen eindeloze to-do list, gewoon gaan en zien waar je uitkom. Alleen deze maand ontvang je €50,00 euro korting!

Hoe het werkt?
Kies uit een van de thema’s, zoals een roadtrip, nieuwe plekken, foodlovers of summer holiday. Tijdens het boeken kan je maximaal drie plekken uitsluiten waar je niet naartoe wilt. Vlak voor je vertrek wordt je bestemming in de app bekend gemaakt.

Hoe krijg je toegang?

  1. Ga naar www.philadelphia-nahetwerk.nl.
  2. Klik op 'registreren'.
  3. Vul de bedrijfsnaam in.
  4. Vul je persoonlijke gegevens in en klik op 'registreer'.
  5. Je account wordt zo snel mogelijk geactiveerd. Je krijgt hier automatisch een bericht over. 

Heb je vragen of opmerkingen? Bel naar 070 - 413 21 88 of stuur een e-mail naarklantenservice@wegnahetwerk.nl.

 

Ga terug naar het archief