Een mooie, overzichtelijke plek om te werken. Zo omschrijven deelnemers Daniëlle en Isa de nieuwe dagbestedingslocatie van Philadelphia in Hof van Nederland, onderdeel van het Dordrechts Museum. Sinds kort verzorgen deelnemers de horeca in het museum. 

‘Ik werkte eerst bij een grotere lunchroom’, vertelt deelnemer Daniëlle. ‘Maar voor mij is Hof van Nederland overzichtelijker. Het is ook aanpoten, omdat we maar met z’n tweeën zijn.’ Niet alleen de locatie, maar ook het bedieningssysteem is anders. ‘Gasten krijgen een pieper mee’, legt ze uit. ‘Die gaat piepen als hun bestelling klaar is, en dan komen ze het zelf halen. Heel grappig!’

Aardige gasten
Ook Isa werkte eerst op een andere locatie. ‘Hier is het kleiner. Dat is fijn, want daardoor heb ik beter overzicht’, vertelt ze. ‘De gasten die hier komen zijn aardig. Ze zijn vaak een dagje uit. We hebben een heel mooi terras en een trap waar we steeds op en af moeten. Dat is handig, want ik beweeg zo veel dat ik niet meer hoef te sporten!’

Isa (linksonder), Daniëlle (rechtsonder) en begeleider Gina

Nieuw museumcafé
Het Hof van Nederland is onlangs vernieuwd. In het nieuwe museumcafé kunnen bezoekers genieten van een kop koffie met iets lekkers, een heerlijke lunch of een borrel met hapjes. Eric de Jong, regiomanager Werk en Begeleiding bij Philadelphia, is blij dat deelnemers bij Philadelphia hier aan de slag kunnen. ‘Het is fijn dat onze deelnemers op zo'n mooie unieke plek van betekenis kunnen zijn en daar hun talent nog meer kunnen ontwikkelen’, zegt hij. 

Ook Patricia de Weichs de Wenne, zakelijk directeur van het Dordrechts Museum, is enthousiast over de samenwerking. ‘Dit past goed bij waar wij voor staan; een museum van en voor de stad’, legt ze uit. ‘We onderstrepen het maatschappelijk belang en zijn blij dat we door deze samenwerking een bijzonder horecaconcept kunnen neerzetten.’

 

<< vorige | volgende >>

Archief