Omdat we het afgelopen jaar onze 60ste verjaardag vierden heeft de Stichting Vrienden van Philadelphia samen met ons 12 badkamers op locaties omgetoverd tot een snoezel-/wellness-badkamer.

Snoezel-/wellness-badkamer
Zo’n speciale badkamer is gericht op de verschillende zintuigelijke (visueel, auditief, tast, reuk) waarnemingen door middel van (gekleurd) gedempt licht (lichtbundels, bubbelzuilen) en zachte, sfeervolle en ontspannende muziek en geuren. Het meubilair is gericht op een ontspannen houding, zoals een zitzak, waterbed of bubbelbad.

De badkamer kan dan ook voor verschillende doelen worden gebruikt. De sensorische prikkelingen bieden de cliënt plezier, rust, tevredenheid en ontspanning. Aan de andere kant bevorderen ze aandacht, alertheid, concentratie en betrokkenheid. In de zintuigprikkelende omgeving kan de cliënt ontspannen waardoor de zorg ook soepeler verloopt.

De locaties
De volgende locaties geniet inmiddels van een mooie snoezel-/wellness-badkamer: Plantaan A, Nunspeterweg 90b en Eik 98 in Vierhouten, De Handpalm in Bleskensgraaf, De Regenboog in Brakel, De Doeven in Duivendrecht, Guldenhof in Wateringen, Korte Rille ‘t Leem in Kampen, Fluitekruid in Leusden, Polderzicht boven en Polderzicht beneden in IJsselmuiden en Scandinavialaan 4 in Emmeloord.

De Stichting Vrienden draagt bij aan meer aandacht en plezier voor de cliënten door het ondersteunen van projecten op locatie. Bekijk de pagina op Mijn Philadelphia of bezoek hun website. Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar stichtingvrienden@philadelphia.nl.

 

<< vorige | volgende >>

Archief