Zelf een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uitvoeren lijkt ingewikkeld. Toch valt dat best mee. In een online workshop helpen we je op weg.

Het is belangrijk dat je als medewerker veilig en gezondheid kunt werken. We weten dat elk type werk bepaalde risico’s met zich meebrengt. In je werk bij Philadelphia kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met fysieke belasting, werkdruk en agressie. Helaas kun je niet alle risico’s uit de weg gaan. Je kunt wel kijken of er voldoende maatregelen genomen zijn om veilig en gezond te werken. En naar verbetermogelijkheden. Hiervoor is de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).

Zelf uitvoeren
Een RI&E kun je zelf uitvoeren. De RI&E klinkt ingewikkeld, maar achteraf valt dat meestal wel mee, horen we. Natuurlijk moet je er even de tijd voor nemen. Maar het gaat om de veiligheid van jou en je collega’s. De verbeteringen zorgen ervoor dat jullie het werk met plezier kunnen doen en dat merken de cliënten ook! 

Workshops
Op 15 februari (13-14 uur), 2 juni (13-14 uur) en 6 oktober (11-12 uur) organiseren we een online workshop om je op weg te helpen en vragen te stellen.

Je kunt je hiervoor aanmelden via: vitaliteit@philadelphia.nl

Tips

  • Kijk in het protocol RI&E. Het protocol RI&E geeft tips en is een leidraad. Over hoe je risico’s in kaart kunt brengen en in teamverband kunt werken aan een verbeterplan. In het protocol staat ook bij wie je terecht kunt voor de eindtoets van de RI&E.
  • Bij Philadelphia hebben we verschillende RI&E checklists, afhankelijk van het type werk.
  • Wil jij zien hoe Jordy de RI&E in de praktijk heeft uitgevoerd? Kijk dan naar de filmpjes over de RI&E in de e-learning voor aandachtsfunctionarissen Veilig en Gezond werken. De e-learning is beschikbaar in het Leerhuis. Op Mijn Philadelphia staat een korte versie. 
  • Wil je meer informatie over veilig en gezond werken binnen Philadelphia? Kijk dan op de tegel Veilig en gezond werken.

 

<< vorige | volgende >>

Archief