Philadelphia, Lentis en Noorderbrug gaan de langdurige ondersteuning voor de inwoners van Groningen Zuid organiseren. Dit doen we onder de naam Zuid Vooruit! Op 12 september werd de officiële samenwerking ondertekend. Per 1 januari 2019 hebben de inwoners 1 aanspreekpunt in de wijk. De ondersteuning is dichterbij, in de wijk, met meer mogelijkheden.

Dichterbij, in de wijk

In iedere wijk komt er een ontmoetingsplek waar mensen samen kunnen komen voor een kop koffie, samen te eten of een cursus te volgen. Ook kunnen bezoeker er terecht met hun hulpvraag. Daarnaast bieden we ondersteuning op afstand met DigiContact. Dag en nacht, zeven dagen per week kunnen mensen telefonisch of via beeld bellen met een hulpvraag terecht. Ook komen er buurtcirkels die elkaar ondersteunen waar nodig. En bieden we begeleiding aan mensen die aan het werk willen of vrijwilligerswerk willen doen.

Het mooie is dat we het in de wijken van Zuid samen doen. Met de inwoners, met de WIJteams, verenigingen, scholen en andere instanties. Samen staan we sterker en bieden we dichtbij in de wijk ondersteuning aan de inwoners.