Ook dit jaar hebben wij het keurmerk ‘Beste Werkgever’ ontvangen van onze medewerkers. Dit betekent dat we als werkgever uitblinken op thema’s als betrokkenheid en goed werkgeverschap. De teams die zelforganiserend zijn of hiernaartoe op weg zijn, scoren het hoogst op betrokkenheid, bevlogenheid, tevredenheid, werkgeverschap, efficiëntie en klantgerichtheid.

 

We zijn trots dat we wederom het keurmerk ‘Beste Werkgever’ hebben ontvangen. Agnes Verhulst, directeur Medewerkersbelang: “We zijn bevlogen in het werk en betrokken bij de organisatie.”

 

Regelarm en zelforganiserend

De collega’s die in zelforganiserende teams werken, voelen zich binnen Philadelphia niet alleen het meest tevreden, ze ervaren ook minder werkdruk dan de collega’s die nog niet op het pad van zelforganisatie zijn gestapt. Zo’n twee derde van de medewerkers die zelforganiserend werken ervaart de werkdruk als precies goed. De niet zelforganiserende teams scoren hierop met zestig procent iets lager.

Dit sterkt ons in de mening dat autonomie voor medewerkers belangrijk is. Verhulst: “Een belangrijke factor in deze goede score is dat wij regelarm werken en op weg zijn volledig zelforganiserend te worden. Dat betekent dat wij niet zomaar allerlei regels en richtlijnen opvolgen; er wordt beroep gedaan op het vakmanschap van iedereen. Met als resultaat: meer vertrouwen in onszelf én in elkaar.”

 

Keurmerk beste Werkgever 2019-2020

Intermediair en Effectory onderzoeken ieder jaar goed werkgeverschap. Jaarlijks beoordelen meer dan 200.000 medewerkers ruim 300 werkgevers via een medewerkersonderzoek. Werkgevers ontvangen het keurmerk wanneer hun ‘Beste Werkgevers Score’ boven het gemiddelde ligt in de sector waarin ze actief zijn.