Steeds meer collega’s gebruiken muziek bij de begeleiding van cliënten. Hoog tijd dat de aparte website van PhiLaLa onderdeel wordt van deze website. Vanaf vandaag vind je daar praktische handvatten, het nieuws en tips voor muziek.

 

Hier vind je Philala.

Ervaring met muziek of tip delen?

Heb je zelf een tip hoe je muziek kunt inzetten in de zorg? Of wil je je ervaring delen? Maak dan snel een account aan en plaats zelf een bericht. Want PhiLaLa is van ons allemaal! Of lees hier de berichten die jou kunnen inspireren om muziek in te zetten voor de mensen die jij ondersteunt.

In ontwikkeling

Dit deel van de website wordt komend jaar verder uitgebreid. De collega’s van het programma PhiLaLa ontwikkelen momenteel een muziekmethode over hoe je muziek kunt inzetten in de dagelijkse praktijk. Dit jaar wordt Muziek werkt zo! ingebouwd en wordt voor iedereen toegankelijk. Hier kun je dan aangeven voor welke doelgroep je handvatten zoekt om muziek in te zetten en wat je wilt bereiken: alertheid en aandacht beïnvloeden, stemming beïnvloeden, contact versterken, zeggenschap vergroten, zelfbeeld versterken, beweging stimuleren of herinneringen ophalen. Maar we moeten nog even geduld hebben.

 

Je luistert naar muziek met je oren. Je voelt het, in je hart. Of in je buik. Muziek maakt je soms blij, of juist boos. Soms word je er rustig van, of een beetje verdrietig. Muziek is een taal die iedereen spreekt. Op mooie en moeilijke momenten. Muziek zorgt voor écht contact. Voor ontspanning. Voor zelfvertrouwen. Dat zien we om ons heen, maar ook in wetenschappelijk onderzoek. Dat maakt muziek zo bijzonder. Precies de reden dat Philadelphia muziek zo belangrijk vindt in de zorg. De kracht van muziek, daarom PhiLaLa.