Alle buurtactiviteiten stilgelegd tijdens de lockdown? In Amsterdam-Noord hebben ze er wat op gevonden. Bewoners van woonlocatie Philarood legden op een creatieve manier contact met hun buren, door elkaar wekelijks tekeningen te sturen over hun leven. Het resulteerde in de expositie HALLO, dit ben ik, wie ben jij? Tekenpost in de buurt. Van 3 t/m 18 april zijn tekeningen van 20 tekenaars coronaproof te bekijken achter ramen op en rondom het Purmerplein, de Nieuwendammerdijk, Nieuwendammerstraat 1 en Kerkepad.

Arjen en Fred wonen in Philarood, een woonlocatie met begeleiding voor ouder wordende mensen. Arjen en Fred hadden al veel getekend, maar tijdens de lockdown vielen alle activiteiten stil. Kon er niet een tekenjuf naar de locatie komen? Hans van Lunteren, beeldend kunstenaar en docent bij Lijmlab, startte november 2020 met de tekenclub bij Philarood. Buren werden uitgenodigd om mee te tekenen, vanuit hun eigen huis. Fred ging langs op de duofiets om pakketjes met opdrachten en tekenmateriaal te bezorgen.

Verbinding in de buurt

Een zelfportret, een lievelingsdier, je favoriete eten: elke week vertelden de deelnemers iets over zichzelf. Alle tekeningen bij elkaar geven een prachtig beeld van deze tekenaars en de verbinding in de buurt.

Route lopen

De meer dan 100 tekeningen bekijken? De route loopt van 't Yhuys op de Rode Kruisstraat via Meerpad, Nieuwendammerdijk en Kerkepad naar naar het Purmerplein. Of andersom. De tekeningen zijn te zien achter de ramen van woonhuizen en andere locaties.

Samenwerking

HALLO, dit ben ik, wie ben jij? Tekenpost in de buurt! is een project van Lijm-Lab i.s.m. Philadelphia, o.l.v. beeldend kunstenares Hans van Lunteren. Met dank aan het Fonds voor Noord, het Cultuurmakersfonds en de Gemeente Amsterdam.

Hebt u vragen, neem dan contact op met Hans van Lunteren, hans@lijm-lab.nl, 06 4550 9331