Philadelphia start per 4 april een nieuwe dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met IJsselheem krijgen deelnemers binnen woonzorgcentrum De Vijverhof in Kampen de kans om te leren, hun talenten te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen.

Binnen het woonzorgcentrum bieden we deelnemers verschillende mogelijkheden om te leren en werken. Zo kunnen zij aan de slag in het restaurant, helpen ze met de voorbereidingen in de keuken, activiteiten doen met de bewoners, maar ook meehelpen in de winkel en het onderhouden van de tuin. De deelnemers leren en ontwikkelen vaardigheden en de bewoners genieten van een extra stukje gezelligheid en aandacht.

De samenwerking met IJsselheem geeft cliënten een mooie kans om te leren en ervaring op te doen. Het maakt hen trots dat zij mee kunnen doen, zichzelf kunnen ontwikkelen en een waardevolle bijdrage leveren. Iedereen heeft talenten en het is belangrijk om die te ontdekken. Wat kan iemand, waar ligt zijn passie en wat wil hij nog leren. Hierdoor kan iemand zich ontwikkelen, groeit het zelfvertrouwen en ze dragen echt iets moois en waardevols bij. Niet alleen bij de bewoners maar ze helpen het verzorgend personeel ook enorm door een stukje van de dagelijkse werkzaamheden uit handen te nemen.

Naast het bieden van dagbesteding werken we binnen De Vijverhof ook op woongebied samen met IJsselheem. Een aantal van onze ouder wordende cliënten uit Kampen en omgeving heeft inmiddels hun intrek genomen in het woonzorgcentrum. Andere gaan de komende periode verhuizen naar hun nieuwe woonplek. Op 8 juni vieren we het officiële moment en is er een groot feest.