Hallo Thuis, gelanceerd door Philadelphia Zorg tijdens de intelligente lockdown, is genomineerd voor twee Special Media Awards. Alle makers zijn genomineerd voor de categorie Beste Multi Media Team en Luuk, de presentator van het Hallo Thuis-journaal is genomineerd als Beste Presentator. Daarnaast is de PhiLaLa Car-karaoke genomineerd voor de Beste online serie. De Special Media Awards zijn landelijke prijzen voor de beste mediamakers met een verstandelijke beperking.

De feestelijke prijsuitreiking is dinsdagavond 10 november tijdens de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar is deze uitreiking vanwege corona online.

Hallo Thuis: Beste Multi Media Team

Hallo Thuis wordt gemaakt door en voor mensen met een verstandelijke beperking en is door iedereen te bekijken via www.philadelphia.nl/hallothuis. Het kernteam bestaat uit Gea, Fedor en Sebastiaan; zij worden ondersteund door enkele collega’s van Philadelphia. Maar het team is zoveel groter. de vele kijkers stuurden zo’n 1000 video’s in, die allemaal zijn uitgezonden op Hallo Thuis. Bijvoorbeeld in het eigen journaal om 19 uur: van ‘groetjes’, moppen, weerberichten tot spontane optredens, huisdieren en gedichten. Lieve, ontroerende, humoristische video’s, vaak vol trots gemaakt. Eigenlijk zijn er dus honderden mensen genomineerd voor deze Award. Wat is iedereen trots op deze nominatie!

Luuk: Beste Presentator

Ook het Hallo Thuis-journaal wordt sinds half september gepresenteerd door mensen met een beperking. Luuk presenteerde woensdag 23 september zijn allereerste journaal en werd direct een publiekslieveling van het platform. Hij voelt zich ‘enorm vereerd’ met deze erkenning.

PhiLaLa’s Car-karaoke: Beste Online Serie

Muziek speelt een grote rol in de dagelijkse zorg bij Philadelphia. Waarom muziek belangrijk is, vertellen Bianca uit Vlaardingen, Sebastiaan (Zwolle), Johan (Doetinchem), Glenn (Nibbixwoud) en Shristi (Hilversum) in PhiLaLa’s Car-karaoke. En natuurlijk wordt er in elke aflevering veel gezongen met chauffeur Jonas!

De drie genomineerden: een impressie in één minuut

Nieuwsgierig naar alle genomineerden? Kijk dan naar deze video.