De Zwolse Sebastiaan Verheij ziet dat eenzaamheid een probleem is dat in deze tijd alleen maar groter wordt. Bij veel mensen met een verstandelijke beperking is dit dagelijkse realiteit. Sebastiaan heeft autisme, woont en werkt bij Philadelphia en zet zich graag in voor anderen.

Het gezicht van reclamecampagne Handicap NL

Het verhaal van Sebastiaan begint te spelen als hij wordt gevraagd voor een commercial. Voor hem was er geen twijfel over mogelijk. ‘Ik wil een luisterend oor zijn, maar ook een verbindende factor. Veel mensen durven niet te zeggen dat ze eenzaam zijn’, zegt hij.

Hallo Thuis

Naast dat hij zich inzet voor de commercial van Handicap NL, heeft hij ook samen met collega’s het online platform Hallo Thuis gelanceerd. Ze maken dagelijks video’s voor mensen met een verstandelijke beperking, onder andere om bepaalde nieuwsonderwerpen begrijpelijker te maken. De afgelopen tijd stond veel in het teken van corona.

Ben je benieuwd naar de campagne en naar de inzet van Sebastiaan? Op de website van indebuurt Zwolle lees je het uitgebreide interview.