Sinds oktober 2017 biedt Stichting Philadelphia Zorg binnen woonzorgcentrum Heymanscentrum in Groningen dagbesteding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Op woensdag 14 maart om 13.00 uur was de officiële opening van deze samenwerking gedaan door wethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen. Daarna tekenden Martijn van Lobenstein van Philadelphia en Elza Vonk van Lentis hun officiële samenwerking. Na de ondertekening geven de deelnemers een rondleiding onder het genot van een hapje en drankje.

Door deze mooie samenwerking kan Philadelphia binnen het woonzorgcentrum deelnemers verschillende mogelijkheden bieden hun talenten te ontdekken, te leren en zichzelf verder te ontwikkelen. Zo kunnen zij aan de slag in het restaurant. Brengen zij maaltijden langs bij de bewoners en zorgen zij dat de ruimtes netjes en schoon zijn. De deelnemers leren en ontwikkelen vaardigheden en krijgen het gevoel mee te mogen doen in de maatschappij.

Win – win situatie

Gert Mathijs Cazemier, coördinerend werkbegeleider Philadelphia: “Wij zijn erg blij met deze kans en mooie samenwerking met Lentis en het Heymanscentrum. Meedoen in de maatschappij is zo belangrijk. Iedereen heeft talenten en het is belangrijk om die te ontdekken. Wat kan iemand, waar ligt zijn passie en wat wil hij nog leren. Hierdoor kan iemand zich ontwikkelen, groeit het zelfvertrouwen en ze dragen echt iets moois en waardevols bij. Niet alleen bij de bewoners maar ze helpen het personeel ook enorm door een stukje van de dagelijkse werkzaamheden uit handen te nemen. Het is echt een win-win situatie!”

Er is nog plek

We zijn gestart en hebben nog plek voor deelnemers. Dus heb je een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt en lijkt het je leuk om in een woonzorgcentrum te werken? Of ken je mensen voor wie dit echt een mooie kans is? Kom dan vooral kennismaken. Dan vertellen we alles over de mogelijkheden om op deze leuke locatie te werken. Mail dan naar Gert Mathijs Cazemier, g.cazemier@philadelphia.nl

Philadelphia wil er vanuit een christelijke visie aan bijdragen dat mensen met een verstandelijke beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. We gaan uit van de mogelijkheden van iedere individuele cliënt als het gaat om zorg, wonen, werken, leren, dagbesteding en welzijn.