De 15-jarige Romy is 24 januari dé baas van Philadelphia. Jeroen van de Pas uit de Raad van Bestuur staat die dag zijn stoel af aan haar, zodat zij een uniek inkijkje krijgt in Philadelphia. Romy zit in 3 mavo, houdt van volleybal en wil later als ambulanceverpleegkundige gaan werken. Je kunt haar vandaag volgen via de Instagram van Philadelphia.

Onze zorgorganisatie doet mee aan JINC Baas van Morgen: die donderdag nemen 200 kinderen het bedrijfsleven van Nederland over. Zij ervaren hoe het is om een bedrijf te leiden door een dag het werk over te nemen van de baas.

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar helaas lukt het moeilijk om die waar te maken. Philadelphia vindt het belangrijk dat ieders talenten worden erkend en ontwikkeld. Daarom werken we samen met JINC om jongeren een kans te geven op een goede start op de arbeidsmarkt. Zij zijn onze medewerkers én Bazen van Morgen!

Om nog meer jongeren zoals Romy, de kans te geven om Philadelphia te leren kennen, lopen een paar dagen later, op 30 januari, acht jongeren een bliksemstage. In één ochtend maken ze kennis met verschillende onderdelen van de organisatie. Hiermee vergroten ze hun toekomstblik en krijgen ze inzicht in hun mogelijkheden.

 

Inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

JINC zet zich in voor een Nederland waarin postcode en sociaaleconomische achtergrond niemands toekomst bepalen. Door samen te werken met JINC investeert Philadelphia in ál het talent van de toekomst, want elk kind verdient gelijke kansen. Philadelphia zet zich ook in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Door werk- of dagbestedingsprojecten.