Gemeente Amersfoort belooft Sociaal Vergaderen te onderzoeken

 

Lekker eten, levendige gesprekken, leuke ontmoetingen. Medewerkers van bedrijven aan de Van Asch van Wijckstraat genoten van de prikkelende ontmoetingen met de mensen die Philadelphia ondersteunt. Ook wethouder toegankelijkheid Cees van Eijk at een hapje mee en deed een mooie belofte aan Greet Prins, voorzitter raad van bestuur over Sociaal Vergaderen. “Ik ga dit voor de gemeente Amersfoort serieus onderzoeken. Ik neem de handschoen op!”

 

De Prokkelproeverij werd verzorgd door de deelnemers van het leerwerktraject van Philadelphia Zorg. En hiermee zijn deze talenten genomineerd voor de Gouden Prokkel 2019!

 

Dit is Sociaal Vergaderen

Bij Sociaal Vergaderen werken mensen met een verstandelijke beperking op vergaderlocaties voor bedrijven en instellingen. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het ontvangen van de deelnemers, het aannemen van de jassen, inrichten en afruimen van de vergaderruimte, schenken van koffie, thee of andere drankjes en het verzorgen van de lunch, borrel of hapjes.

 

Prikkelende ontmoeting met mensen met verstandelijke beperking
Een prokkel betekent een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Afgelopen week was het nationale Prokkelweek. Meer dan 300 activiteiten werden georganiseerd en duizenden mensen liepen een zogeheten ‘Prokkelstage’.

 

’Van Prokkelstage naar duurzaam werk’

Philadelphia begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar duurzame werkrelaties. Dit doen we in Amersfoort onder andere bij NH Hotels, Staatsbosbeheer, Twynstra Gudde en De Onthaasting.