Philadelphia Zorg is al jaren actief in Apeldoorn. Naast de woonlocaties voor mensen met een verstandelijke beperking bieden wij ook ambulante ondersteuning, werken, leren en dagbesteding. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen wij om hun talenten te ontdekken en zichzelf verder te ontwikkelen. Om nog meer mensen succesvol te kunnen laten participeren, breiden wij ons aanbod op het gebied van dagbesteding, leren, werken in Apeldoorn verder uit onder de naam PHLOW.

Phlow


Phlow staat voor Leren, Ontwikkelen en Werken bij Philadelphia. We hebben meerdere werklocaties waar deelnemers ervaringen op kunnen doen en vaardigheden ontwikkelen. Daarnaast werken we samen met de gemeente, diverse organisaties en bedrijven. Dat doen wij onder andere door het bieden van werkervaringsplekken, leerwerktrajecten of stages, trainingen en workshops, en het faciliteren van ontmoetingen. Er zijn verschillende vormen van dagbesteding; van creatief en horeca tot techniek en houtbewerking. Ook ondersteunen we mensen bij het vinden en behouden van werk met jobcoaching. Door deze manier van werken krijgen deelnemers de mogelijkheid om op een volwaardige manier mee te doen. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en zijn ze trots op het werk dat zij doen.

 

Maatwerk

Op basis van wat de deelnemer wil leren en zijn of haar interesses wordt een plan gemaakt. Daarna kan de deelnemer op de werklocaties binnen Phlow, of bij bedrijven waar we mee samenwerken, verschillende vakgebieden verkennen en werkervaring opdoen. De een doet dat in de vorm van dagbesteding. De ander volgt een leerwerktraject en stroomt daarna door naar betaald werk. Het is altijd maatwerk dat wij bieden.

 

Verhuizen en verbouwen

Er komen twee nieuwe locaties, één aan de Ketelboetershoek en één in Dok Zuid. De Ketelboetershoek waar de Keten Techniek zit, wordt verbouwd en vernieuwd. De afdeling Montage verhuist hierdoor tijdelijk naar Dok Zuid en komt na de verbouwing weer terug. Ook Trion, dat al jaren gevestigd is aan de Sleutelbloemstraat, verhuist naar de Ketelboetershoek. Bij Dok Zuid gaan wij dagbesteding bieden in de vorm van arbeid en beleving, gecombineerd met creatieve werkzaamheden. Creatieve dagbesteding De Huuskamer krijgt straks dan ook haar nieuwe thuisbasis in Dok Zuid.

Met Phlow hopen wij nog meer mensen de kans te geven om hun talenten te ontdekken, te leren en zich verder te ontwikkelen en zo volwaardig mee te kunnen doen in de maatschappij. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze mogelijkheden? Mail ons dan op phlow@philadelphia.nl of kijk op de website van Phlow.