Heel wat mensen nemen het zich steeds voor: ik ga vaker naar de sportschool. En toch lukt het vaak ook niet. Regelmatig bewegen is moeilijk, helemaal voor mensen met een beperking. Een sportschool of vereniging is vaak te duur, te druk of niet voldoende op maat. Daarom sloegen Philadelphia Zorg en Fit at Home de handen ineen. Vrijdag 20 september introduceren zij op de Zorgmarathon Fit met Muziek; speciale workouts voor mensen met een beperking, die motiveren om meer te bewegen en fit te blijven!

De Zorgmarathon is een estafetteloop voor medewerkers en bestuurders uit de zorg. Op het Sportcentrum Papendal gaan teams van maximaal 10 lopers de uitdaging aan om samen 42 kilometer en 195 meter te lopen.

Fit at Home is het eerste landelijke sportplatform voor het hele gezin waar je via de TV on demand kan sporten. Dit nieuwe sporten werd bedacht door founder en musical-ster Antje Monteiro. Fit met muziek biedt mensen met een beperking een op maat gemaakte serie van meer dan 50 motiverende workouts door personal trainer Khadija Bouras.  

Bewegen op eigen niveau

Bewegen staat bij Philadelphia hoog op de agenda, voor cliënten én begeleiders. Daarom ontwikkelde deze zorgorganisatie allerlei middelen om met elkaar in beweging te komen. Zo is er bijvoorbeeld op elke locatie een beweegtas met allerlei materialen waarmee cliënten en medewerkers op een leuke manier gestimuleerd worden om in beweging te komen. Ieder op zijn eigen niveau.  Ook zijn er beweegpaspoorten, Beweeg je fit -stappenplannen en een handleiding Pokemon Go speciaal voor cliënten.

Natuurlijk bewegen op muziek

Met Fit met Muziek is er nu een nieuwe activiteit die op locaties samen gedaan kan worden op een niveau die veel mensen met een verstandelijke beperking begrijpen. Fit met Muziek is ook geschikt voor andere doelgroepen waar een aangepast tempo en aangepast taalgebruik passend is. In plaats van woorden als links en rechts te gebruiken, wordt er bijvoorbeeld met kleuren gewerkt. Ook nemen de trainers meer tijd om een oefening voor te doen. Daarnaast is muziek belangrijk in de workouts. Natuurlijk, want bij Philadelphia speelt muziek een belangrijke rol in de dagelijkse ondersteuning.


Als je een abonnement neemt op Fit met Muziek (vanaf 20 september beschikbaar) krijg je toegang tot alle workouts van Fit at Home waaronder Total Body, Kids & Fun en Intensity en Zwanger & Fit.