Goede zorg staat binnen Philadelphia altijd voorop. Ook in deze onzekere tijden doen we er alles aan om onze medewerkers en cliënten zoveel mogelijk te ondersteunen. Daarom is het fijn als medewerkers zo snel mogelijk weten of ze misschien besmet zijn met het coronavirus. Het aantal corona testen is echter beperkt. Om toch informatie over mogelijke besmettingen te verzamelen bieden we onze medewerkers exclusief aan om gebruik te maken van de OLVG corona check.

Primeur voor Philadelphia

Ziekenhuizen maken al succesvol gebruik van OLVG corona check. Philadelphia heeft als eerste organisatie buiten de ziekenhuizen om de unieke mogelijkheid om medewerkers extra te checken. We zijn de eerste organisatie die de diensten van OLVG specifiek voor medewerkers gaat gebruiken. We zien de OLVG corona check als een waardevolle aanvulling op de bestaande voorzorgsmaatregelen en stimuleren zoveel mogelijk medewerkers om zich aan te melden voor de OLVG corona check.

Hoe werkt de OLVG corona check?

De appt helpt deelnemers om de gezondheid goed in de gaten te houden en signalen van corona vroeg op te pikken. Medewerkers geven in de app dagelijks gegevens door over hun gezondheid. Bijvoorbeeld of ze kortademig zijn, wat hun temperatuur is en hoeveel ze moeten hoesten. Op basis van deze gegevens geeft de app binnen 48 uur bericht over een mogelijke besmetting.

Over de app

De corona check is ontwikkeld door OLVG in Amsterdam in samenwerking met Luscii. Op dit moment wordt de check al ingezet in verschillende regio’s in Nederland.