Wat een feest was het Knoop Gala zaterdag op televisie! Muzikale talenten met een verstandelijke beperking speelden en zongen de sterren van de hemel. Philadelphia is trots dat ze de maatschappelijke hoofdsponsor is geworden van het Knoop Gala. Muziek is essentieel in het leven en de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking. Daarom willen we de komende jaren investeren samen met HandicapNL in het inzetten van muziek in de zorg. ​​​​​

Bij Philadelphia geloven wij in de kracht van muziek. Muziek is een goed hulpmiddel waarmee bijvoorbeeld introverte cliënten beter contact leren maken met anderen. Of om iemands zelfvertrouwen te laten groeien. Muziek verbindt. En dat zien we ook tijdens het Knoop Gala.

De talenten stonden niet alleen op het podium, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Het Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest en de presentatie van Paul de Leeuw.

Philadelphia steunt HandicapNL
Tijdens de uitzending werd aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

 

Het Knoop Gala werd uitgezonden op zaterdag 22 december om 20:25 uur. De herhaling is te zien op vrijdag 28 december om 10:15 uur.