26 maart 2018 - Philadelphia en SBB gaan de samenwerking intensiveren. Beide partijen ondertekenden vandaag in Amersfoort een samenwerkingsovereenkomst. Daarin staan onder andere afspraken over de kwaliteit van het leerklimaat en de scholing van de werkbegeleiders beroepspraktijkvorming . Zo kunnen zij samen de beroepspraktijkvorming voor mbo-studenten nog verder verbeteren.

Philadelphia is een landelijke zorginstelling en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking. We willen dat cliënten het beste uit zichzelf kunnen halen en mede dankzij ons werk gelukkig kunnen zijn. Wij bieden begeleiding in heel Nederland op ruim 500 locaties. Van lichte ondersteuning tot intensieve zorg. Jaarlijks bieden we ruim 900 stageplekken aan hbo- en mbo-studenten aan en leiden we daarnaast zo’n 300 bbl en hbo duale studenten op. We vinden het belangrijk dat onze collega’s van de toekomst de beste praktijkervaring krijgen. Met als doel dat zij worden opgeleid tot goede vakmensen. Daarom investeren we in onze werkbegeleiders met trainingen, workshops en conferenties.

SBB spant zich in om te zorgen dat studenten de beste praktijkopleiding krijgen met uitzicht op een baan en dat bedrijven steeds beschikken over de vakmensen die ze nodig hebben. Het erkennen van leerbedrijven met goede praktijkopleiders is daarbij essentieel. SBB gaat Philadelphia voorzien van advies en samen zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de stages en leerbanen wordt gegarandeerd. Regelmatig zal er overleg plaatsvinden over hoe de beroepspraktijkvorming zich ontwikkelt en waar kansen liggen. Met deze samenwerkingsovereenkomst willen we de beroepspraktijkvorming verder ontwikkelen en de goede waardering die studenten ons geven vasthouden en naar een nog hoger niveau tillen. Met als doel: het opleiding van goede vakmensen.