Bent u op zoek naar een Thuis voor uw familielid of cliënt? Afgestemd op zijn of haar specifieke behoeften? Is hij of zij jongvolwassen met een matig tot ernstige verstandelijke beperking met een stoornis in het Autisme Spectrum? Misschien wordt Thijs dan wel een van de huisgenoten. Want wat Thijs nodig heeft, zouden weleens veel meer ‘bewoners als Thijs’ nodig kunnen hebben.

Philadelphia en Thijs zijn op zoek naar medebewoners voor het starten van een woning. Deze woning is volledig ingericht voor mensen met een matig tot ernstige verstandelijke beperking met een Autisme Spectrum Stoornis. En waar professionele begeleiders aanwezig zijn voor de dagelijkse ondersteuning.

Wie is Thijs?

Thijs is een rustige jongen die van vaste afspraken houdt en zich het meest prettig voelt in een prikkelarme omgeving met een gevuld dagprogramma. In zijn droomhuis heeft elke ruimte een andere functie, want dat biedt duidelijkheid en rust. Het dagprogramma vindt plaats in een aparte ruimte op loopafstand. Er is voldoende buitenruimte om te kunnen schommelen en in de schuur is ruimte voor de fiets van Thijs. Alle begeleiders weten wat Thijs prettig vindt en houden zich aan de vaste afspraken omdat ze begrijpen dat Thijs niet van verandering houdt. Thijs wil het huis graag delen met anderen, die er ook van houden hun eigen gang te gaan. En hij wil natuurlijk het liefst zolang mogelijk in zijn droomhuis blijven wonen.

Wat maakt dit huis zo bijzonder?

Omdat we de woning nog moeten bouwen, kunnen we bij de bouw rekening houden met de specifieke behoeften van Thijs en zijn medebewoners. Denk aan geluidsdemping, duidelijke overgangen van de ene ruimte naar de andere ruimte, looplijnen, lichtinval, privacy, etc.

De begeleiders worden specifiek opgeleid en hebben een passie voor het werken met matig tot ernstig verstandelijk beperkte mensen met een stoornis op het Autisme Spectrum.

Heb je een familielid of cliënt die ook in de droomwoning van Thijs zou willen wonen? Neem dan contact op met:

Marcel Kaijen, telefoon (06) 30 46 33 48, thuisvoorthijs@gmail.com of Margreet van Ravenswaaij, clientbureau@philadelphia.nl, telefoon 0800 - 0830.