Meedoen in de maatschappij is belangrijk. De een gaat naar de dagbesteding, de ander leert of stroomt door naar een betaalde baan. Bij Philadelphia kun je ook verschillende leerwerktrajecten volgen. Je leert dan de theorie en doet ervaring op in de praktijk. Bijvoorbeeld voor de horeca, facilitair en groenvoorziening. Sinds woensdag is er een nieuw traject gestart: Woonhulp. Deelnemers kunnen dan leren en ervaring opdoen in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. Waarbij het doel is dat deelnemers aan het einde van het traject klaar zijn voor een baan in de zorg.

Samenwerking Lentis

In samenwerking met Lentis zijn woensdag bij het Heymanscentrum in Groningen de eerste deelnemers gestart. Zij werken mee in de ouderenzorg. Binnen dit leerwerktraject leren de deelnemers om te ondersteunen bij:

  • huishoudelijk werk
  • dagelijkse bezigheden van bewoners
  • facilitaire werkzaamheden

Bijvoorbeeld bij opmaken en verschonen van bedden, assisteren bij het bereiden van maaltijden en het schoonhouden van woon- en leefruimtes. Daarnaast helpen zij bij boodschappen doen of recreatieve activiteiten. En kunnen ze ondersteunen bij het wassen en strijken, klusje in de locatie of het opruimen van openbare ruimtes.

De deelnemers kunnen het traject af te sluiten met een branche erkend certificaat of kunnen per onderdeel praktijkverklaringen halen. De komende tijd kunnen deelnemers op meerdere plekken in het land het leerwerktraject Woonhulp gaan volgen.