Ook de mensen die wij ondersteunen willen gewoon mee kunnen doen in de maatschappij net als iedereen. Daarom gaan we in Heerde en omgeving ons dagbestedingsaanbod anders inrichten en aanbieden op verschillende plekken bij organisaties. Zodat de deelnemers serieus werkervaring op kunnen doen en echt onderdeel worden van de samenleving. Tijd dus voor een nieuwe start en nieuwe naam die beter aansluit bij onze visie en ontwikkelingen.

De nieuwe naam van De Lindenhoeve wordt TOV.  Onder die naam bieden wij talentontwikkeling in vaardigheden aan in Heerde en Wapenveld. TOV komt uit het Hebreeuws en staat voor het positieve, geluk, en het allerbeste. En dat wensen wij onze deelnemers. Wij geloven erin dat iedereen talenten heeft en die verder kan ontwikkelen. Daarom bieden wij maatwerk voor onze deelnemers. Samen kijken we wat iemand leuk vindt om te doen, wat iemand al kan en nog graag wil leren. Daarbij zoeken we dagbesteding of werk dat echt bij iemand past. Als je werk doet dat bij je past, heb je plezier, kun je jezelf verder ontwikkelen en het beste uit jezelf halen.

Werkervaringsplekken

Op dit moment bieden wij de deelnemers al verschillende werkervaringsplekken. Bij woonzorgcentrum Rehoboth van WZU in Wapenveld doen zij verschillende ondersteunende werkzaamheden. Bijvoorbeeld in de kapsalon, het winkeltje, koffie en thee schenken voor de bewoners, eten serveren, helpen bij activiteiten, flyers en kranten bezorgen en boodschappen doen. Er is heel veel mogelijk. De samenwerking met Rehoboth wordt officieel ondertekend op 25 februari aanstaande. Hiermee creëren we samen leerzame en leuke werkervaringsplekken voor de deelnemers.

Ook bij MFA De Heerd zijn er al deelnemers gestart. Zo is er een samenwerking met het dorpshuis, de scholen, cultuurplein en het jongerenwerk waarbij deelnemers ondersteuning bieden bij diverse activiteiten. Ze zorgen er onder andere voor dat het theater schoon en opgeruimd is. Bij de scholen helpen ze bijvoorbeeld op het plein en doen kleine klusjes. We werkzaamheden breiden zich uit en de deelnemers merken dat hun werk gewaardeerd wordt.

Bij woonzorgcentrum Brinkhoven hebben deelnemers ook al een fijne werkervaringsplek gevonden. Hier ondersteunen ze onder andere bij de wasservice, het verzorgen van huisdieren en het rondbrengen van de post bij de bewoners. Daarnaast helpen ze bij de dagbestedingsactiviteiten en ondersteunen in de keuken. Kortom: ook een fijne werkplek waar de deelnemers zich verder kunnen ontwikkelen.

Bij alles wat wij doen voor deze organisaties gaat het steeds om ondersteunende werkzaamheden die niet betaald worden. Deze komen dus niet in de plaats van bestaand werk en bestaande banen.

Jobcoaching

Deelnemers die de mogelijkheid hebben om door te stromen naar betaald werk, kunnen ook bij ons terecht. De jobcoach biedt ondersteuning bij het werkfit worden, werkervaring opdoen, solliciteren en kan ook de werkgevers en collega’s op de werkvloer adviseren en ondersteunen in hoe iemand succesvol onderdeel kan zijn van een team.

Er is nog plek

We zijn dus al echt TOV bezig en we hebben nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Dus wil jij je talenten ontdekken en zoek je een toffe werkplek die echt bij jou past? Of ken je iemand voor wie dit een mooie kans kan zijn? Dan ben je van harte welkom. Bel ons dan op: 06 – 29 19 42 89
 

Met TOV hopen wij nog meer mensen de kans te geven om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen om zo mee te kunnen doen in de maatschappij!