Binnenkort starten we een leerwerktraject Horeca voor mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt bij restaurantcafé Ridderikhoff. Deelnemers krijgen de kans in de praktijk te leren voor horeca-assistent. Ze doen ervaring op en kunnen een branche-erkend certificaat behalen.

Restaurantcafé Ridderikhoff is een professioneel restaurant in het centrum van Hoorn. Onder begeleiding van een vast team begeleiders en horecaprofessionals biedt het leerwerkplekken en dagbesteding voor mensen met een indicatie dagbesteding. Al vele jaren leiden we deelnemers in een leerwerktraject op tot assistent horecamedewerker. Dit geeft hen de kans om door te stromen naar betaald werk, dagbesteding binnen een regulier bedrijf of vrijwilligerswerk.

Start nieuwe groep

We hebben weer plekken voor een nieuwe deelnemers die opgeleid willen worden tot assistent horecamedewerker. Er is plaats voor maximaal 6 mensen. In een traject van een half jaar tot twee jaar doen zij praktische vaardigheden op zoals, koken, snijtechniek, bediening en kassa werkzaamheden. Daarnaast zijn er theorielessen over hygiëne, werknemersvaardigheden, sollicitatietraining, nieuwsbegrip en sociale vaardigheden. En natuurlijk draaien de deelnemers veel mee in de praktijk. Aan het eind van het traject volgt een examen en kunnen de leerlingen een branche-erkend certificaat behalen.

Het volgen van een leerwerktraject biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te groeien en praktijkervaring op de te doen. Zoals als Fleur, een van de deelnemers heel mooi zei: “ ik ben trots op mezelf dat ik op drukke dagen nu ook zo goed kan werken”. Je ziet gedurende het traject het zelfvertrouwen van deelnemers toenemen en dat helpt hen in de kansen om door te stromen.

Pak je kans!

Dus heb je een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt en lijkt het je leuk om in de horeca te werken? Of ken je mensen voor wie dit echt een mooie kans is? Kom dan vooral kennismaken. Dan vertellen we alles over de mogelijkheden om op deze leuke locatie te werken. Mail dan naar: Thamar Bieri, coördinerend werkbegeleider: t.bieri@philadelphia.nl