Om de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen, zijn de werk- dagbestedingslocaties van Philadelphia gesloten. Met als gevolg dat medewerkers van W&B thuis zitten, terwijl er woonlocaties zijn die juist behoefte hebben aan extra handen. Met een Intern Uitzendbureau proberen we vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Afgelopen zondag was Rick van Lier voor het eerst aan het werk op een woonlocatie van Philadelphia. ‘Dat was wel even anders’, vertelt hij. ‘Het is even zoeken, want normaal gesproken werk ik als begeleider in lunchroom Den Witten Haen in Dordrecht.’ Deze werk- en dagbestedingslocatie van Philadelphia is vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gesloten. Net als alle W&B-locaties. Alle begeleiders van Den Witten Haen hebben ondertussen werk gevonden bij woonlocaties in de omgeving waar de hulp zeer welkom is. Want als de bewoners niet meer naar hun werk of dagbesteding kunnen dan blijven ze dus thuis. En hebben ze meer aandacht en begeleiding nodig dan normaal.

Succesvolle matches

Het Interne Uitzendbureau van Philadelphia heeft al heel wat succesvolle matches tot stand gebracht. Het is een hele puzzel vertelt HR-consulent Mari Bakker. ‘Het is de bedoeling dat iedereen in de buurt van zijn eigen woonplaats aan het werk kan. En liever niet op te veel verschillende locaties om het besmettingsgevaar zo laag mogelijk te houden.’ Na de eerste roerige week - ‘normaal gesproken begin je met een pilot van twee maanden’ – krijgt het Interne Uitzendbureau vorm. Mari: ‘We brengen nu goed in kaart waar de mensen van Werk & Begeleiding zitten en waar we echt hulp nodig hebben. Het gebeurt nu nog wel dat mensen op een locatie zijn gaan werken waar ze het zelf goed aan kunnen. Dat is op zich niet erg, maar wel als andere locaties onderbezet zijn.’

Leuk en leerzaam

‘Ik speel met lego en voetbal samen met de bewoners’, vertelt Rick. ‘Het is nog best lastig om die anderhalve meter afstand te houden, maar het lukt wel. Aanstaande zondag ga ik samen met de bewoners een appeltaart bakken. En tussendoor doe ik nog klusjes in Den Witten Haen, zoals schilderen.’ Voor Rick is werken op een woonlocatie een bijzondere en leerzame ervaring. ‘Ik heb een interne opleiding gevolgd bij Philadelphia tot persoonlijke begeleider en ben daarmee zo goed als klaar. In hun woonomgeving zie ik de cliënten van een andere kant. Ik ken ze in hun kokspakje en nu zie ik ze in hun eigen kleren in hun eigen omgeving. Dat is heel leerzaam!’

Zit jij thuis en wil je je inzetten bij een woonlocatie bij jou in de buurt? Meld je dan aan bij het Interne Uitzendbureau van Philadelphia.