Plezier en energie, dat straalt de 27-jarige Jennifer uit als ze vertelt over haar werk bij sappenbar Sajoer en het bedrijfsrestaurant van de reclassering, beide in Rotterdam. ‘Ik werk hier al weer een paar jaar twee dagen in de week. Echt superleuk en de afwisseling vind ik prettig.’ Harm, eigenaar van sappenbar Sajoer, is ook heel tevreden. ‘In het begin is het even zoeken naar wat iemand kan en welke werkwijze het beste werkt. Jennifer past zich snel aan aan de situatie en omgeving.’

Jennifer is geboren in Maastricht en zo’n 7 jaar geleden naar Rotterdam verhuisd voor de liefde. Ze woont samen met haar vriendin en krijgt een paar uur in de week ambulante ondersteuning. Haar vader en oma vonden het een mooie stap maar wel belangrijk dat Jennifer iets te doen had in de week en zich kon blijven ontwikkelen.

Doen wat bij je past

‘Zo kwam ik terecht bij het bedrijfsrestaurant van de reclassering in Rotterdam’, vertelt ze. ‘Ik had vanuit de ZMLK school al wel stages gelopen en cursussen Horeca en bediening gevolgd. Daar heb ik ook certificaten voor gehaald. Toen ik bij de reclassering kwam, voelde het meteen goed. Er hangt een fijne sfeer en de collega’s zijn leuk om mee samen te werken. Ik ging meteen vier dagen in de week werken want ik ben graag bezig en in contact met anderen. In die jaren heb ik veel geleerd. Zoals verschillende gerechten klaarmaken en producten leren kennen. Dat ik ook om hulp kan vragen als ik ergens niet helemaal uitkom. En ik heb vooral ontdekt wat ik leuk vind om te doen en wat bij mij past. Daarnaast heb ik geleerd om goed samen te werken.’

Blijven leren

‘Na een aantal jaren wilde ik toch wat nieuwe uitdagingen en andere dingen leren. Ik heb dat aangegeven bij mijn begeleiders en zij zijn gaan kijken voor een tweede leuke werkplek naast mijn andere werk bij de reclassering. Zo kwam ik terecht bij Sajoer, een hippe sappenbar. We zijn eerst gaan kijken en ik heb een dagje meegelopen om te kijken of ik het leuk vond. Ook hier had ik meteen het gevoel dat het een goede werkplek voor mij was. Nu werk ik hier al weer een paar jaar en dan voor twee dagen in de week. Ook echt superleuk en de afwisseling vind ik prettig. Hier heb ik weer andere collega’s om mee samen te werken en er komen andere klanten. Wat ik doe is de flessen met de verschillende sapjes vullen. De juiste etiketten erop plakken. Zorgen dat ze klaar zijn om naar de winkel te brengen. En natuurlijk moeten we ook zorgen dat alles goed schoon is omdat we met eten werken.
Ik ben afwisselend in de productie en in de sappenbar. In de sappenbar komen de klanten even wat drinken en eten. Of ze komen hun bestellingen ophalen. Het lijkt mij wel gaaf als ik ooit nog eens een echte ‘juicer’ kan zijn. Dus dat ik de sappen kan samenstellen en maken. Dat is best nog wel moeilijk. Je moet precies weten hoeveel van alles in de sappen moet. Maar je mag dromen hebben. En als je ergens voor gaat en je vindt het leuk dan kun je ver komen. Dat heb ik wel geleerd.’

Denken in mogelijkheden

Harm, eigenaar van sappenbar Sajoer: ‘Het is heel leuk om met Jennifer en de andere collega’s te werken. In het begin is het even zoeken naar wat iemand kan en welke werkwijze het beste werkt. Welke taken kan iemand aan en wat willen ze bijvoorbeeld nog graag leren. Jennifer is iemand die wel zelf initiatief neemt. Ik hoef bij haar niet dagelijks een takenlijst te maken. Ze vraagt wat ze kan doen en als ze klaar ik dan komt ze zelf met de vraag wat ze nog meer kan doen. Jennifer is daarin best flexibel en past zich snel aan aan de situatie en omgeving. Het moet niet te hectisch worden maar daar houden we dan ook rekening mee. Ze is een sociale collega en kan goed samenwerken met andere collega’s. Ik ben positief over het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is even wat meer aandacht die je in het begin moet geven. Maar als je denkt in mogelijkheden dan levert zoveel mooie dingen op. Bijvoorbeeld als je ziet dat iemand plezier heeft, nieuwe vaardigheden leert en zelfstandiger wordt.’

Lees meer over het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt