Eén van de innovaties van Philadelphia is de slimme inco. Dit incontinentiemateriaal bevat sensoren die met behulp van een app laat zien hoe vochtig deze is. Daardoor kunnen medewerkers precies op tijd verschonen en daar heeft iedereen natuurlijk veel baat bij. Mede dankzij de input voor verbetering van begeleiders van Philadelphia, komt het slimme incontinentiemateriaal straks praktijk getest op de markt onder de naam Abena Nova. Bij Philadelphia gebruiken nu zo’n 16 locaties de slimme inco. 

We hebben deze innovatie aangemeld voor de Gehandicaptenzorgprijs 2018. En we staan inmiddels op de shortlist met negen andere innovaties. Voor Philadelphia is dit goed nieuws. Het betekent dat de kans dat de slimme inco echt doorbreekt, steeds groter wordt. Mede dankzij de medewerkers van Philadelphia die er zoveel energie in hebben gestopt om het beste voor de bewoners te doen. In september volgt de tweede ronde. 

Slimme inco buiten Philadelphia 
Inmiddels werken ook andere organisaties met het slimme incontinentiemateriaal. Zowel in de VG sector als in de ouderenzorg. Er lopen onder andere pilots bij ‘s Heeren Loo, Middin, Dichterbij en Abrona. Bij Evean starten ze binnenkort ook. In het kader van de challenge “verpleeghuizen van de toekomst”, gaan ze daar naar voorbeeld van Philadelphia op twee PG afdelingen met het slimme incontinentiemateriaal werken. 

Dat is nog niet alles. Onze partner Medisense is in Amerika met deze uitvinding namelijk finalist geworden in de “top 100 Red Herring”. Dat is een hele prestatie, want de criteria daarvoor zijn streng. Wanneer je bij deze 100 zit, hoor je bij de meest veelbelovende innovatieve bedrijven van het jaar.