Hoeveel mensen met een beperking zijn er in Nederland? Wanneer kom je in aanmerking voor gehandicaptenzorg? Welk vormen van zorg en ondersteuning zijn er dan eigenlijk? En hoe kan het dat er wachtlijsten zijn voor zorg aan jongeren met een verstandelijke beperking? Voor veel mensen is het onduidelijk hoe de zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking zijn geregeld. Daar wil het boek Zó werkt de gehandicaptenzorg helderheid in verschaffen. Het boek verschijnt op 19 november, met een voorwoord van Greet Prins.

Het boek biedt inzicht in de zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking. Het Platform Zó werkt de zorg wil het zorgdebat in Nederland voeden met feiten en overzichtelijke visualisaties van (onderdelen van) de gezondheidszorg. Daarom ontwikkelt Zó werkt de zorg een app, boeken, specials en visualisaties. De visualisaties leggen bijvoorbeeld uit hoe het zorgstelsel werkt. Wil je deze visualisaties gebruiken voor presentaties? Klik hier en scroll door naar het kopje ‘visualisaties’. 


Zó werkt de gehandicaptenzorg is alweer het zevende boek geschreven vanuit het Platform Zó werkt de zorg. Het platform bestaat uit zeventien publieke en private partijen in en rond de zorg. Hun missie: de samenleving voorzien van heldere, overzichtelijke en neutrale feiten over de zorg.


Philadelphia is een van de specialpartners van het boek en leverde een belangrijke bijdrage door kennis te delen. Greet Prins schreef het voorwoord. 

Zó werkt de gehandicaptenzorg verschijnt op 19 november 2020, maar is nu alvast te bestellen.