GGZ-organisatie Reinier van Arkel en Philadelphia Zorg spreken de intentie uit om samen te werken in de zorg voor mensen met een lichte verstandelijk beperking én een (ernstige) psychische kwetsbaarheid.

‘Om werkelijk vanuit de vraag van deze specifieke groep mensen zorg te kunnen bieden is het nodig organisatie overstijgend te werken’, zegt Tessy Geurink, directeur Zorg & Wonen Regio Zuid bij Philadelphia. ‘Door krachten te bundelen kunnen we wat moois betekenen voor deze groep die anders vaak tussen de wal en het schip belandt.’

De ervaring en expertise van beide organisaties komen samen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met een psychische kwetsbaarheid en een blijvende woon- en zorgbehoefte. Deze unieke zorg wordt opgezet vanuit één gezamenlijk aanbod, gevestigd op een gezamenlijke locatie. ‘Deze samenwerking biedt een unieke kans om er ook op het gebied van woonzorg te zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid én een verstandelijke beperking. Dit is een waardevolle aanvulling in de zorgketen voor deze doelgroep’, aldus Caroline Truijens, directeur behandelzaken Reinier van Arkel.

Op de foto: Tessy Geurink, directeur Zorg & Wonen regio Zuid Philadelphia en Caroline Truijens, directeur behandelzaken Reinier van Arkel en Marlijn Oosterhoff en Denny van Boxtel, projectmanagers.