‘Kan ik uw jas aannemen? En lust u een kopje koffie of thee’? Dat is nog eens een hartelijk ontvangst op de vroege ochtend! Het is Denny van Twillert die dat vraagt, een nieuw gezicht bij het Kadaster in Apeldoorn. Sinds oktober werkt Denny als gastheer. Denny heeft een licht verstandelijke beperking, maar dat weerhoudt hem niet om zijn dromen en passies na te jagen.

Denny begint enthousiast te vertellen. ‘Na het voortgezet speciaal onderwijs heb ik mijn VMBO-diploma Engels gehaald, gewoon via het reguliere onderwijs. Daarna ben ik de horeca ingerold en heb ik mij het gastheerschap helemaal eigen gemaakt. Via Philadelphia ben ik eerder dit jaar met het Kadaster in contact gekomen voor de (nieuwe) functie als gastheer’.

Vanuit de Werk & Begeleiding Groot Apeldoorn wordt Denny begeleid door een jobcoach. Samen zijn zij op zoek gegaan naar vacatures en samen hebben ze de sollicitatieprocedure bij het Kadaster doorlopen. Op de werkplek wordt Denny ook begeleid door Monique. Zij zorgt ervoor dat Denny niet wordt overladen met werk zodat hij voldoende tijd heeft om zijn werk goed te doen. De communicatie tussen Denny, Monique en de jobcoach verloopt soepel. Als er iets is of als iemand een vraag heeft dan zijn de lijntjes kort.

De jobcoach bezoekt Denny op de werkplek en ook hebben zij regelmatig afspraken buiten zijn werk. Ze praten dan natuurlijk over zijn werk, over ‘regelzaken’ zoals het salaris bijvoorbeeld, over dingen waar hij tegenaan loopt maar ook over de balans tussen werk en privé.

Denny is 3 dagen per week van 8.00 tot 13.00 uur op de vierde verdieping te vinden. In eerste instantie fungeert hij als gastheer voor de Directieraad en de Raad van Bestuur. Denny ontvangt gasten bij de receptie, serveert koffie of thee, print stukken, houdt de cateringagenda’s van een aantal directieleden bij en nog veel meer. Ook werkt hij af en toe mee in het bedrijfsrestaurant van het Kadaster. Denny is en blijft een echte ‘horeca-man’.

Op het eerste gezicht zie je niet dat Denny een beperking heeft. Denny: ‘Ik kan heel makkelijk communiceren en mensen zien aan de buitenkant niet dat ik een beperking heb. Door mijn enthousiasme pak ik alle klusjes met beide handen aan, waardoor ik mezelf soms overvraag. Dat is een aandachtspuntje voor mij, voor Monique en de jobcoach.’

Interview Anne-Marie Muskers, foto’s  Jan van Roekel, beide van het Kadaster.