Vandaag hebben wij in Heerlen een prachtig nieuw werk- en leerbedrijf geopend. De opening werd verricht door de burgemeester van Heerlen, Emile Roemer.  

‘Wij zijn zeer verheugd met de opening van HonderdprocentHeerlen’, zegt een tevreden Sindy Hermans, regiomanager Philadelphia Werk & Begeleiding Zuid Limburg. ‘Dit is een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit Heerlen en omgeving hun talenten kunnen ontwikkelen, maar die hen ook de gelegenheid biedt betekenisvol werk te doen midden in de samenleving. We bieden de deelnemers vanaf nu een divers aanbod van werk. Het leerbedrijf staat in het centrum waar ook veel bezoekers komen. Zo ontstaan er ook mooie contacten en samenwerkingen in de omgeving. Naast dat we de deelnemers de mogelijkheid bieden om betekenisvol werk in de maatschappij te doen, dragen wij ook bij aan het bruisende en sociale hart van Heerlen.’

Talentontwikkeling

De deelnemers vertegenwoordigen een mix van deze maatschappij: er nemen diverse jongeren deel vanuit re-integratie, maar ook mensen met een verstandelijke beperking of handicap. Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en, binnen zijn of haar mogelijkheden, betekenisvol en passend werk kan doen. Bij HonderdprocentHeerlen kunnen zij op verschillende terreinen hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen. De producten die zij maken zijn uniek. Zo worden er bijvoorbeeld babyspullen gemaakt, zoals de regionaal bekende ‘pungelhaas’, een eerbetoon aan het rijke mijnwerkersverleden in Limburg.  Ook maken we merchandise voor het jaarlijkse popevenement PinkPop. Voor mensen die het leuk vinden om zich met nieuwe technieken bezig te houden, hebben wij ook de mogelijkheid om te werken met 3D-printing en ontwerpen. 
 

Samenwerking

Bij HonderdprocentHeerlen zoeken we continue naar samenwerking met lokale bedrijven, musea, kunstenaars en de gemeente. Hier komen de mooiste producten uit voort is onze ervaring. Op deze manier proberen we de producten die wij maken ook een lokaal karakter te geven.

Wij hopen met HonderdprocentHeerlen de verbinding te leggen met het hart van de stad, te werken aan de inclusieve samenleving waarbij talentontwikkeling centraal staat. Kijk hier voor meer informatie over HonderdprocentHeerlen.