‘Een huis waar we ons allemaal thuis voelen.’ Ouders van kinderen met een verstandelijke beperking vragen zich af hoe hun kind later gelukkig oud kan worden, als zij er zelf niet meer kunnen zijn voor hun kind. Het initiatief ‘Mooi Leven Huis’ stelt ouders gerust over de toekomst voor hun kinderen. In Dommelstreek wordt in samenwerking met Philadelphia zo een Mooi Leven Huis gestart.

Martijn de Reus en Esther van Loo hebben allebei een kind met beperkingen. Een lange tijd zijn zij op zoek geweest naar een plek waar hun kind fijn en liefdevol kan opgroeien. Zij weten dat alleen zorg niet voldoende is. Hun droom is om het netwerk rondom hun kinderen, familie, vrijwilligers en professionals als één team met elkaar te verbinden. Daarom hebben zij het initiatief genomen en zijn zij samen met Philadelphia Zorg en Nabij Netwerk een ‘Mooi Leven Huis’ gestart.

Mooi Leven Huis Dommelstreek

In het Mooi Leven Huis werken ouders samen om hun droom werkelijk te maken. Het initiatief onderscheidt zich door de focus op zorg-intensieve kinderen met een meervoudige beperking tot kinderen met een enkelvoudige beperking. De mix tussen deze groepen maakt het verschil. Kinderen uit deze specifieke groepen kunnen waar mogelijk met elkaar in contact komen en vriendschappen opbouwen. Het Mooi Leven Huis Dommelstreek bevindt zich nog in de opstartfase. Het wordt zo groot mogelijk gemaakt om flexibele zorgverlening te kunnen bieden en zo klein mogelijk om voor kinderen een zo warm, liefdevol en gelukkig huis te creëren.

Lees verder in de krant Het Klaverblad.