Voel je je eenzaam? Of heb je gewoon even behoefte aan een gesprek? KRO-NCRV heeft hier een platform voor opgezet: Corona Quarantaine Contact. Met dit initiatief wil de omroep mensen in deze lastige tijd telefonisch met elkaar in contact brengen. Philadelphia ondersteunt samen met Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Ieder(in), Handicap NL en Stichting Het Gehandicapte Kind dit initiatief als partnerorganisatie.

Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink is blij met de samenwerking tussen KRO-NCRV onder andere Philadelphia: 'Mensen met een beperking hebben veelal een zwakkere weerstand en moeten daarom extra voorzichtig zijn. Zij kunnen moeilijker het huis uit om een boodschap te doen of krijgen weinig tot geen bezoek meer van ouders, vrienden of andere bekenden. Tijd voor actie! Want ook al zijn veel mensen met een beperking sociaal geïsoleerd, het is belangrijk om elkaar te blijven spreken, contact met de wereld buiten je eigen huis te houden. Ik roep mensen met een beperking dan ook specifiek op om zich aan te melden bij dit Corona Quarantaine Contact.'

Via het Corona Quarantaine Contact brengt KRO-NCRV mensen telefonisch samen. Zowel mensen met een beperking, als oude mensen, jonge mensen, mensen met veel sociale contacten en mensen die het met wat minder doen. Via deze link kun je je gegevens achterlaten als je iemand wil bellen of aangeven dat je het leuk vindt door iemand gebeld te worden.