Cherelle is een jonge dame van 24 jaar die sinds mei van dit jaar met veel enthousiasme werkt op het servicekantoor van Philadelphia bij de afdeling Inkoop. En sinds dit jaar woont ze in een mooi nieuw appartement in Almere. Een jaar van veel veranderingen voor haar.

 

Cherelle: ‘Ik heb een opleiding voor receptioniste-telefoniste gedaan. Daarna heb ik nog een andere opleiding gevolgd voor arbeidsmarktgekwalificeerd assistent, op de praktijkschool ProAlmere. Mijn diploma heeft een mooi plekje in mijn nieuwe appartement.

Toen ik klaar was met de opleiding wilde ik aan het werk. Ik kwam bij een collega zorginstelling terecht. Ik heb het daar naar mijn zin gehad en veel geleerd. Maar ik wilde mezelf graag verder ontwikkelen. Helaas kon ik daar geen uitbreiding van mijn taken krijgen. Daarom zocht ik contact met Sanne, mijn jobcoach, en met Ruurd, mijn coördinerend werkbegeleider. Samen hebben we gekeken wat ik graag wilde doen en wat er mogelijk was. Het balletje ging al snel rollen en kon ik in mei bij de afdeling Inkoop van het Servicekantoor in Amersfoort beginnen met een stageplek.

Ik werd er eigenlijk meteen blij van. Ik heb veel nieuwe werkzaamheden die mij uitdagen en daar ben ik juist naar op zoek. Ik werk mee en codeer de facturen die binnenkomen. Leveranciers die nog een papieren factuur sturen schrijf ik aan. Dat kan digitaal namelijk nu veel makkelijker en dat leg ik ze dan uit. Zo zorg ik dat de facturen sneller verwerkt worden. Ik vind het ook leuk dat ik er nu andere taken bij krijg zoals bezoekers ontvangen en de agenda beheren. Dat ik kan blijven leren is heel belangrijk voor mij. Ik voel mij echt een volwaardige collega van het team en draag echt iets bij.'

Haar collega Mathilde van der Voort is erg enthousiast over de inzet van Cherelle: ‘We werken vaker met stagiaires en stemmen het programma af op degene die stage loopt. Zo ook bij Cherelle. Dat liep eigenlijk vanaf het eerste moment al meteen goed. Natuurlijk moet je elkaar even leren kennen, maar Cherelle is een enthousiaste dame die veel in haar mars heeft. Ik vind het mooi om te zien hoe snel ze leert en zich ontwikkelt. Ze wacht niet af maar neemt de eigen regie in haar werkzaamheden. Zij is echt een toegevoegde waarde in ons team.'

Op de vraag of Cherelle nog dromen heeft, reageert ze met de opmerking dat dit al een droom is die uitkomt.

Dit is waarom het zo belangrijk is om te kijken naar wat iemand kan en waar de ontwikkelmogelijkheden liggen om te komen tot een succesverhaal als deze. Als je doet waar je goed in bent en je krijgt de mogelijkheden en ruimte om jezelf verder te ontwikkelen, dan zet je iemand in zijn of haar kracht. Kijk maar naar de stappen die Cherelle nu heeft gemaakt. En hoe trots ze is op wat ze nu heeft bereikt.