Babette Alberda is blij met en trots op haar nominatie voor Vitality Manager 2019. Babette is coördinator duurzame inzetbaarheid bij Philadelphia. Ze is genomineerd omdat zij de vitaliteit, het werkplezier en geluk van alle medewerkers naar een hoger niveau tilt. Dat ze daarin opvalt, blijkt uit de voordracht door Erwin Napjus die leidde tot de nominatie.

Wie heeft dit jaar het meest bijgedragen aan de duurzame inzetbaarheid van zijn of haar organisatie? Babette neemt het op tegen nog drie andere kandidaten:

  • Lot de Vries - Rabobank
  • Monique Bosbaan - ABN AMRO
  • Roosmarije Reneman- APG

De winnaar wordt op 26 september bekendgemaakt tijdens het Vitality Expert Event in Bunnik.

Laag ziekteverzuim

Het werk van Babette is mede zichtbaar doordat medewerkers van Philadelphia Zorg vorig jaar het minst vaak ziek thuis bleven. Het verzuim bedroeg 4,3 procent. Het gemiddelde verzuim bij zorgorganisaties die zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking, lag een stuk hoger, namelijk op 6,3 procent.

Hiermee behaalde Philadelphia de eerste plaats op de Vernet Health Ranking 2018 voor organisaties in de gehandicaptenzorg. Dit is de ranglijst voor best presterende zorgorganisaties op het gebied van ziekteverzuim. Het rapportcijfer dat de zorgorganisatie uit Amersfoort kreeg was een 9,8.

Beste Werkgevers Keurmerk

Dit jaar ontving Philadelphia ook al het Beste Werkgevers Keurmerk 2018-2019. Ze bleek op het vlak van werkgeverschap beter te scoren dan het gemiddelde van de gehandicaptenzorg.