Plotselinge impact

Wanneer je hersenletsel oploopt dan verandert je leven compleet.

Neem contact met ons op

Leven met niet-aangeboren hersenletsel

Als je hersenletsel oploopt dan verandert je leven van het ene op het andere moment compleet. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor jouw omgeving. Wij helpen jou om met deze veranderingen om te gaan.

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen bij Philadelphia wonen maar ook ambulant begeleid worden. Het is belangrijk dat je leert omgaan met de gevolgen van het niet-aangeboren hersenletsel. Daar helpen we je bij. Dat kan zijn door bijvoorbeeld te ondersteunen bij gesprekken, administratie of bij het leggen en onderhouden van contacten. Zodat je weer balans in je leven vindt en houdt. Ook kunnen we je helpen bij het structureren van je dagelijks leven.

Samen met de mensen om jou heen

Jouw niet-aangeboren hersenletsel kan ook veel impact hebben op de mensen in jouw omgeving. Zij krijgen te maken met een andere situatie dan voorheen. We kunnen je ondersteunen door hen informatie te geven over het letsel dat jij hebt. Zodat jullie snappen wat er met je lichaam en geest gebeurt en hier zo goed als mogelijk mee om kunnen gaan.

Wij onderzoeken samen met jou of er bijvoorbeeld mogelijkheden zijn om deel te nemen aan dagbesteding of werk. We vinden het belangrijk om te kijken naar wat je nog wél kan en ondersteunen je om zoveel mogelijk deel te kunnen nemen in de maatschappij en aan het 'gewone' dagelijkse leven.

Ondersteuning bij niet-aangeboren hersenletsel

Wil je weten wat Philadelphia voor jou kan betekenen?

Vragen

Wat is het verschil tussen aangeboren en niet-aangeboren hersenletsel?

Aangeboren hersenletsel is schade die ontstaat tijdens of na de geboorte bijvoorbeeld doordat zuurstofgebrek plaatsvindt of er sprake is van een infectie.

Niet-aangeboren hersenletsel ontstaat in de loop van het leven. Het letsel kan ontstaan door een proces in het lichaam zoals een hartstilstand of een herseninfarct. Maar kan ook veroorzaakt worden door omstandigheden als een val of een verkeersongeluk. 


Wat zijn de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel?

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn voor iedereen anders. Na het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel kunnen lichamelijke gevolgen optreden zoals verlamming, incontinentie en epilepsie. Ook kan er sprake zijn van minder zichtbare gevolgen zoals communicatieproblemen, emotionele problemen of verandering van gedrag. In welke mate problemen voorkomen en hoe lang deze aanhouden verschilt per mens. 


Zoek een locatie