Hoe presenteer je jezelf als je op een podium staat? Acht talenten volgden vol enthousiasme de tweede Masterclass in het Toverbaltheater onder de professionele begeleiding van beroepsmuzikant Maarten Peters.

Philadelphia vindt het belangrijk een podium te bieden aan mensen met talent en hen te helpen met verdere ontwikkeling daarvan. Acht talenten zijn daarom uitgekozen om mee te doen aan een traject Masterclasses. In zes Masterclasses verdeeld over 2020 werken zij toe naar de grote finale. Dan verzorgen zij een professionele show voor publiek. Zet 13 november alvast in je agenda, dit wil je niet missen!

Leren over geluidstechniek
Hoe bereid je je optreden voor? Welke kleding doe je aan? Hoe leer je de tekst van het liedje uit je hoofd? En wat is eigenlijk een monitor, en een PA? In de tweede Masterclass hebbende talenten gedanst, gezongen, hun podiumpresentatie geoefend en geleerd over geluidstechniek. En leerden ze dat je op een monitor je stem terug hoort op het podium. En dat een PA de set speakers is die naar het publiek gericht is, de Public Adress.

Een deel van dit traject Masterclasses wordt gefinancierd door HandicapNL.

 

Je luistert naar muziek met je oren. Je voelt het, in je hart. Of in je buik. Muziek maakt je soms blij, of juist boos. Soms word je er rustig van, of een beetje verdrietig. Muziek is een taal die iedereen spreekt. Op mooie en moeilijke momenten. Muziek zorgt voor écht contact. Voor ontspanning. Voor zelfvertrouwen. Dat zien we om ons heen, maar ook in wetenschappelijk onderzoek. Dat maakt muziek zo bijzonder. Precies de reden dat Philadelphia muziek zo belangrijk vindt in de zorg. De kracht van muziek, daarom PhiLaLa.