Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Muziektherapeuten Oost en Groot Veluwe

Mijn naam is Naomi Staritsky (1997). Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam als muziektherapeut binnen Philadelphia. Regio Oost en regio Groot Veluwe zijn de regio’s waarin ik werkzaam ben.

Ik heb muziektherapie gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Enschede met hoofdvak zang. Ik heb nog geen expertise maar heb me tijdens mijn afstuderen erg beziggehouden met stress en emotieregulatie en wat de rol van muziektherapie hierbij kan zijn.

Toen ik klein was, was ik al veel bezig met zingen en muziek. Op mijn veertiende ben ik op zangles gegaan en heb ik, in de jaren dat ik zangles heb gehad, ontzettend veel geleerd over zingen. Zingen is iets wat ik ook veel gebruik in de therapie. Dat komt op een andere manier binnen in onze hersenen en met zingen kun je uitdrukken wat met praten niet lukt. Wat ik zo mooi vind aan mijn vak is dat je met muziek non-verbaal contact aan kunt gaan. Je hoeft niet te kunnen praten, je hoeft niet muzikaal te zijn of een instrument te kunnen bespelen. Bij muziektherapie gaat het erom dat we aan de slag gaan met een therapievraag en daarbij maken we gebruik van muziek. Zo’n therapievraag kan te maken hebben met trauma, rouw, zelfbeeld, contact, sociale interactie en zo kan ik nog een hele lijst opnoemen. Ik vind het fijn als een cliënt en de begeleiding handvatten mee kunnen nemen om zelf mee aan de slag te gaan wanneer de therapie afgesloten is. Muziek verbindt, maakt emoties los, zet aan tot bewegen, heeft invloed op hartslag en bloeddruk en haalt herinneringen op. Dat is het mooie van muziek.

Heb je vragen? Mail dan gerust