Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Muziektherapeuten Noord

Mijn naam is Jitske Draijer (1973). Sinds 2003 werk ik als muziektherapeut in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In de leeftijd van jong tot oud, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig meervoudig beperkt. Met deze laatste doelgroep heb ik de meeste ervaring.

In 2002 heb ik de opleiding Conservatorium met hoofdvak Zang Lichte Muziek afgerond en in 2018 de opleiding Muziektherapie.

Vanaf 2018 werk ik met veel plezier bij Philadelphia Zorg, in de regio Noord.

Philadelphia gelooft in de kracht van muziek en daar word ik blij van. Muziek is een belangrijk onderdeel van je dag en je leven. Muziek kan zoveel doen ook wanneer je zelf bijna niets meer kunt. Mijn ervaring is dat muziek altijd iets toevoegt. Soms kan het iets heel eenvoudigs zijn, zoals bijvoorbeeld het zingen van een paar klanken of het spelen van een ritme.

Sinds 2009 ben ik naast muziektherapie gespecialiseerd in Sensorische Informatieverwerking. We noemen dit ook wel prikkelverwerking. Alle zintuigen hebben hierin een plekje en zijn met elkaar op zoek naar balans. De afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in hoe werkt het met de zintuigen in combinatie met muziek. Vanuit de prikkelverwerking kijken naar gedrag en muziek blijft mij fascineren.

De afgelopen jaren ben ik me ook gaan verdiepen in autisme. In 2019 heb ik de opleiding Neurologische Muziektherapie gedaan, op onderzoek naar hoe muziek werkt in het brein. Op vele gebieden nog veel te leren. Philadelphia geeft mij kansen te ontwikkelen waardoor we muziek in de zorg nog meer kunnen in zetten.

Heb je vragen? Mail dan gerust