Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Muziektherapeuten Brummen

Ik ben Els van der Meij (1957). Na mijn opleiding aan het conservatorium (orgel en kerkmuziek) ben ik als uitvoerend musicus en docent aan de slag gegaan. In mijn lespraktijk werd ik regelmatig meer als therapeut dan als docent aangesproken en ik heb daarom de opleiding voor muziektherapie gevolgd.

Sinds 2009 werk ik bij Philadelphia en dan met name op locaties rond de gemeente Brummen.

Wat mij keer op keer enthousiast maakt voor de muziektherapie is het toverstokje dat we met muziek in handen hebben. Waar we onze cliënten soms moeilijk, of helemaal niet, met woorden kunnen bereiken lukt dat vaak wel met muziek. En daar maak je bij de muziektherapie dan gericht gebruik van als er voor een cliënt een bepaalde behandelvraag ligt.

De positieve uitwerking die dat heeft geeft mij een enorme voldoening. Om een paar voorbeelden te geven; een cliënt die nooit iets durfde te zeggen en na een periode muziektherapie in zijn eentje een lied durfde te zingen, iemand die altijd onrust in zijn hoofd had en door de muziektherapie tot rust kwam met een tevreden glimlach op zijn gezicht, iemand die door de muziektherapie het verlies van haar broer heeft kunnen verwerken, iemand die niet kon praten maar door de muziektherapie toch een vorm van communiceren heeft gevonden en ga zo maar door.

Een prachtig vak waarvan ik hoop dat het veel van onze bewoners tot ondersteuning mag zijn!

Heb je vragen? Mail dan gerust