Even voorstellen... Daniëlle van Akkeren & Sinan Bulut

 

Danielle:
Mijn Philadelphia avontuur is begonnen met Miranda. Miranda is een zorgconsulent die bij ons is langs gekomen. Miranda heeft toen informatie gegeven over Philadelphia. Ik vond het een fijn gesprek met Miranda en ook wat je zou kunnen leren bij Philadelphia. Ik zou graag zelfstandiger willen worden en ik denk dat Philadelphia mij daarin zou kunnen helpen.

Miranda heeft tijdens het gesprek, veel over mij gevraagd. Ik heb toen Miranda verteld over mijn passie voor muziek. Na ons gesprek heb ik Miranda een mini-concertje gegeven. Ik heb aan Miranda laten horen wat ik op de piano kan spelen en heb daarbij het liedje ‘I Still cry’ gezongen.

Ik merkte aan Miranda dat ze hierdoor emotioneel werd. Miranda heeft het toen over festivals van Philadelphia gehad, maar nog niet over muziekexpert. Een aantal maanden later, kreeg ik een telefoontje van Miranda met de vraag of ik als stagiaire muziekexpert aan de slag wilde gaan binnen Philadelphia regio zuid. Ik begreep dat Philadelphia in verschillende plekken in Nederland bezig is met muziek, genaamd Philala. Ik kreeg de mogelijkheid om als muziekexpert aan de slag te gaan in regio zuid.

Mijn eerste reactie was ‘WAUW’. Ik had niet verwacht dat ik voor de functie muziekexpert gevraagd zou worden. Al wist ik natuurlijk wel dat ik graag met muziek bezig ben en dat het mij ook kan helpen in mijn eigen leven.
Hoe ik in contact komen met mijn stagebegeleider, zal Sinan verder vertellen.

Sinan:
Ikzelf ben een begeleider binnen Philadelphia, Groeseind te Tilburg. Ik ben nu ongeveer 4jaar actief binnen Philadelphia. Ik ga elke dag nog steeds met plezier naar mijn werk en houd nog steeds van de uitdagingen die Philadelphia mij te bieden heeft.

Hoe ik in contact ben gekomen met Danielle, kwam eigenlijk van mijn locatiemanager af. Binnen onze locatie ben ik aandacht functionaris voor vrijwilligers. Aantal maanden geleden, heb ik contact gekregen met een meneer die orkesten organiseert voor mensen met een LVB achtergrond.

Hierdoor hebben een aantal bewoners van ons de mogelijkheid gekregen om met muziek bezig te kunnen zijn. N.a.v. daarvan heeft mijn locatiemanager de vraag gesteld of ik eventueel geïnteresseerd was in de functie muziek expert. Om eerlijk te zijn, had ik niet gedacht dat de functie bij mij zou passen, omdat ik niet heel muzikaal ben aangelegd. Dus vroeg ik mijzelf wel af wat de verwachtingen waren.

Heb toen een kennismakingsgesprek gehad met Danielle, wat mij heel enthousiast heeft gemaakt om dit samen met Danielle op te pakken. Ik begreep dat mij taak vooral organisatorisch zou zijn en dat ik het stukje muziek over moest laten aan iemand die daarvoor talent had, in dit geval dus Danielle.


Contact: danielle.vanakkeren@philadelphia.nl en s.bulut@philadelphia.nl