Even voorstellen... Reinske van Asselt

"Music is what feelings sound like"

 

Het is 2018!! Inmiddels ben ik al weer 2 maanden actief als muziekexpert.
En wat heb ik al veel meegemaakt! Omdat ik mezelf graag wou voorstellen ben ik druk met bezoeken op de locaties. Ik rij dus het hele land door om in gesprek te gaan over muziek en te kijken wat het met onze cliënten doet. Wat ontzettend leerzaam is ook voor mij! Als muziekexpert weet je natuurlijk ook niet alles dus het is eigenlijk een win-win situatie. Ik leer van de medewerkers op locatie en ik probeer mijn kennis over te brengen en mensen te enthousiasmeren voor muziek in de zorg!

En wat komen daar mooie verhalen tevoorschijn! Veel voorbeelden over hoe cliënten rustig worden tijdens de ADL door muziek, of gewoon kunnen genieten van hun favoriete muziek! Er word op 1 locatie maandelijks een sing in gehouden! En deze is ook toegankelijk voor de hele buurt! Hoe gaaf is dat? Mensen verbinden door middel van muziek! Hier ga ik natuurlijk binnenkort ook een keer naar toe want dat wil ik niet missen!

Ik heb laatst de BIM-Training mogen volgen en wauw! Wat was dat bijzonder! Muziek lichamelijk ervaren, er gebeurt zoveel! Je hoort muziek, je ruikt een heerlijke geur en je voelt bepaalde stoffen of een bal die langzaam van je teen tot je hooft danst op de maat van de muziek! Een prachtige manier om dicht bij de client te komen en muziek samen ervaren!

 

Contact: R.vanasselt@philadelphia.nl