Even voorstellen... Pierre Paardekooper

Muziekcoach regio Midden

Ik ben Pierre Paardekooper en ben geboren op 25 december 1990. In 2016 ben ik bij Philadelphia in dienst getreden. Ik werk als woonbegeleider op Phila Heeswijk in Voorburg. Phila Heeswijk is een oudere locatie. Naast deze locatie ben ik nog invaller op vier andere locaties van Philadelphia in Regio West.

Wat heb ik met muziek?

Als ik het heb over het gebruik van muziek in de zorg, wordt er vaak tegen mij gezegd dat ze dit niet kunnen. “Ik ben helemaal niet muzikaal” krijg ik vaak te horen. Mijn reactie hierop is dat ik dat ook niet ben. Ik speel zelf ook geen instrument en kan ook niet zingen. Dit neemt niet weg dat ik geen muziek kan inzetten binnen mijn werk. Muziek maakt (en dit gebeurt vaak onbewust) toch een belangrijk deel uit van mijn dagelijks leven.

Mijn visie over het gebruik van muziek

Ik krijg vaak te horen dat mensen bereid zijn om muziek in te zetten, maar geen idee hebben hoe ze dit moeten doen. Veel collega’s vertelden helemaal geen tijd te hebben om ook nog muziek te gebruiken. Daarnaast mogen we muziek ook dicht bij onszelf vinden, het klein gebruiken en het los zien van activiteiten. Muziek mag als het ware onderdeel worden van ons dagelijks werk tijdens begeleidingsmomenten.

Mijn rol als muziekcoach

Ik wil de komende tijd de locaties van Regio Midden bezoeken en de teams ondersteunen bij het gebruik van muziek op hun locaties. Hoe gaaf zal het zijn als binnen Regio Midden muziek ook echt een onderdeel is van de dagelijkse hulp en dienstverlening? Daarvoor ben ik voor alle vragen met betrekking tot muziek bereikbaar. Samen kunnen we brainstormen over hoe muziek een plaats kan krijgen binnen de locatie. Graag help ik jullie bij deze zoektocht!

Contactgegevens

Wil je vragen stellen, me uitnodigen of contact met me opnemen, kan dat via onderstaand mailadres!

Contact:

 

Meer over ons