Trots op wie je bent!

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Neem contact met ons op

Leven met moeilijk verstaanbaar gedrag

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij hebben nagedacht over hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. We leggen uit wat we belangrijk vinden en hoe het jou kan helpen. Zodat jij een prettig leven kunt leiden en trots op jezelf kunt zijn.
 

Gesteund worden

We zijn dichtbij en helpen je, met raad én daad. Als het even wat minder goed gaat of als je boos wordt of bang bent dan kun je op ons rekenen.
 

Jezelf zijn

Je mag jezelf zijn ook als dat voor jou niet makkelijk is. Wij helpen je graag om uit te vinden wat bij jou past. Zodat je een prettig leven kunt leiden.
 

Je talenten gebruiken

Het is belangrijk om te ontdekken wat je talenten zijn. Wij stimuleren je om nieuwe dingen te onderzoeken en te proberen. Zodat je kunt doen wat je leuk vindt.
 

Een gewoon leven leiden

Werken, het huishouden doen, boodschappen halen en genieten van je vrije tijd. Je leeft zo zelfstandig als mogelijk. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.
 

Zelf keuzes maken

Jij maakt je eigen keuzes. Wij kijken samen met jou welke stappen je kunt zetten. Bijvoorbeeld door nieuwe dingen uit te proberen. Als er iets misgaat dan helpen we je om weer vooruit te kijken en verder te gaan.


Weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Vragen

Wat als mijn kind doof of slechthorend geboren wordt?

De eerste drie levensjaren van een kind worden ook wel de kritieke periode genoemd. In deze tijd ontwikkelt een kind de zintuigen. Als er tijdens deze periode sprake is van gehoorproblemen dan levert dat vrijwel altijd een blijvende beperking van het auditief systeem op. Met andere woorden: prikkels zoals geluid en informatie zullen niet altijd via het gehoor door kunnen dringen in de hersenen. Een verstoorde auditieve ontwikkeling levert daarmee ook een verstoring op in de taalontwikkeling.


Wat is het verschil tussen doof en slechthorend?

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.


Wat moet ik me voorstellen bij ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’?

De term ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ wordt gebruikt voor mensen die niet zelfstandig in staat zijn om het minimum loon te verdienen. Er zijn verschillende doelgroepen waarop dit van toepassing kan zijn. Bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met niet-aangeboren hersenletsel. Ook mensen die langdurig uit het arbeidsproces zijn geweest kunnen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Als je wilt gaan werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan maakt Philadelphia eerst samen met jou een medewerkers- en een bedrijfsprofiel. Deze profielen vormen de basis voor het aannemen van juist díe mensen die bij jouw organisatie passen.


Zoek een locatie